Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Στο πλευρό των γυναικών του Αφγανιστάν η Κλίντον

Υπεύθυνη για την τύχη των γυναικών του Αφγανιστάν αισθάνεται η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ενόψει της αποχώρησης των δυτικών στρατευμάτων από τη χώρα, και δεσμεύθηκε πως «θα κάνει τα πάντα» για να αποφευχθούν τα πισωγυρίσματα.

Στο πλευρό των γυναικών του Αφγανιστάν η Κλίντον

«Μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητές μου είναι υπερασπιστώ και να δράσω ώστε να μην γίνει τίποτε που θα επιτρέψει να κινδυνεύσουν τα δικαιώματα και η ασφάλεια των γυναικών», διαβεβαίωσε σε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS η Κλίντον.

Ο αμερικανίδα υπουργός πρόσθεσε ότι είναι υποχρέωσή της οι αμερικανικές προσπάθειες να δοθεί τέλος στη σύγκρουση στο Αφγανιστάν «να μην θέσουν υπό απειλή όσα έχουν κερδίσει οι γυναίκες» στη χώρα.

Μετά την εκδίωξη των Ταλιμπάν από την εξουσία στο τέλος του 2001, η συμμαχία, της οποίας προΐστανται οι ΗΠΑ, ανήγαγε σε προτεραιότητά της τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των γυναικών. Η αποχώρηση των δυτικών στρατευμάτων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014, προκαλεί φόβους για επιστροφή στην εξουσία των Ταλιμπάν.

Μέσα σε δέκα χρόνια «προωθήθηκαν τα δικαιώματα των γυναικών σε τομείς όπως η συμμετοχή στην πολιτική ζωή, η καθημερινότητα και η εκπαίδευση, όμως αυτές οι πρόοδοι που κατακτήθηκαν με κόπο παραμένουν εύθραυστες», υπογράμμισε η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam σε ανακοίνωσή της πριν ένα μήνα.

Παρόλα αυτά, όπως επεσήμανε η Κλίντον, «η ζωή των γυναικών του Αφγανιστάν δεν είναι πολύ διαφορετική απ' ότι ήταν πριν 100 ή 200 χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.