Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Νίκος Πορτοκάλογλου


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 & ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Ρεμίξ: εναλλακτική εκδοχή ενός τραγουδιού που δημιουργεί κάποιος με βάση την πρωτότυπη μορφή του. (Wikipedia)

Συνήθως κάνουμε ρεμίξ στα τραγούδια για να τους δώσουμε ένα ήχο πιο ηλεκτρονικό, πιο «μπιτάτο», πιο χορευτικό. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, αντίθετα, επιλέγει ένα «αντίστροφο» ρεμίξ. «Ρεμιξάρει» τα ηλεκτρικά του τραγούδια με την κιθάρα του, ακουστική και ηλεκτρική και τρεις μουσικούς, τον Μιχάλη Βρέττα στο βιολί, τον Μιχάλη Καλκάνη στο κοντραμπάσο, τον Νίκο Πασσαλίδη στο μπουζούκι, τον τζουρά, και το ούτι. Με τα όργανα μιας «μπάντας δωματίου» μιας μικρής, δεμένης ομάδας, ξαναδίνει στα τραγούδια του τη λιτή, πρωταρχική τους μορφή.

Δεν πρόκειται για άλλο ένα «unplugged», ούτε για αναγκαστικές περικοπές λόγω κρίσης. Στην Πυξίδα, ο Νίκος Πορτοκάλογλου υποδέχεται τους φίλους του σε μια διαφορετική μουσική παράσταση που έχει στόχο να λειτουργήσει σαν αντίδοτο στο απαισιόδοξο κλίμα της εποχής.

Ύστερα από μια διαδρομή σχεδόν 30 χρόνων, ξέρουμε καλά πως κάθε καινούργιο βήμα του τραγουδοποιού είναι αποτέλεσμα της «κρυφής του, της ατέλειωτης δίψας», του ανήσυχου πνεύματός του που δεν βολεύεται στα κεκτημένα. Στη φετινή παράσταση, λοιπόν, είμαστε καλεσμένοι σε ένα παιχνίδι όπου τα τραγούδια ξεγυμνώνονται και μεταμορφώνονται, για να ανακαλύψουμε ξανά την ψυχή τους και την καταγωγή τους. Τραγούδια που στις πρώτες εκτελέσεις αφήνουν, λόγω ηλεκτρικής ενορχήστρωσης, μόνο μια υπόνοια ανατολίτικης ρίζας, εδώ με το ούτι και το βιολί, θα δείξουν καθαρά από πού προέρχονται. Επίσης τραγούδια λυρικά, που συχνά δεν έβρισκαν τον χώρο τους στις μεγάλες συναυλίες, εδώ με τα έγχορδα και τις κιθάρες θα αναδειχθούν ξανά.

Ο Πορτοκάλογλου δηλώνει σε ένα τραγούδι του τελευταίου του δίσκου «ροκάς ανατολίτης», αλλά μέχρι τώρα ο πρώτος έχει μάλλον υπερισχύσει του δεύτερου. Το ρεμίξ είναι μια ευκαιρία για εκδίκηση!


Οι ενορχηστρώσεις για τη σειρά των ζωντανών εμφανίσεων έγιναν από τον Νίκο Πορτοκάλογλου με τη συνεργασία των τριών μουσικών:
Μιχάλης Βρέττας- βιολί/φωνητικά
Μιχάλης Καλκάνης- κοντραμπάσο/φωνητικά
Νίκος Πασσαλίδης- μπουζούκι/τζουράς/ούτι/κιθάρα
Δημήτρης Δημόπουλος - Ηχοληψία


Μουσική Σκηνή Πυξίδα
οδός 1866 αρ.69 & Τσικριτζή 3 Ηράκλειο Κρήτης
τηλ.κρατήσεων 6976 820822

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Πηγή: www.zougla.gr

Αναρτήθηκε απο Άννα (Παλλήνη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.