Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Το τέρας του Λοχ Νες

Εδώ και περίπου 70 χρόνια η λίμνη του Λοχ Νες, βόρεια της Σκοτίας, κρύβει ένα τρομακτικό μυστικό ή... ένα από τα καλύτερα τουριστικά τρικ.

Το τέρας του Λοχ Νες

Ήδη, από τον 6ο αιώνα θρύλοι έκαναν λόγο για ένα τεράστιο θαλάσσιο θηλαστικό που κρυβόταν στα νερά. Άλλοι μιλούσαν για κάποιον «ξεχασμένο» από τον χρόνο δεινόσαυρο και άλλοι έλεγαν για ένα τερατόμορφο τεράστιο θηλαστικό, που κατασπάραζε ό,τι έβρισκε στο πέρασμά του. Κανείς όμως δεν είχε αναφέρει έως τότε απώλειες ή «εξαφανίσεις» ανθρώπων, ντόπιων ή τουριστών.

LOCH_NESS_MONSTER2

Οι πιο «μαζικές» μαρτυρίες, όμως, που υποστηρίζουν την ύπαρξη ενός τέρατος, της «Νέσι», αρχίζουν τον Ιούλιο του 1933. Τότε, το αυτοκίνητο του ζεύγους Σπάισερ, που κινείτο σε δρόμο κοντά στη λίμνη, μόλις και κατάφερε να αποφύγει ένα μεγάλο, γλιστερό και με τεράστια ουρά ζώο, που εξαφανίστηκε στα λασπωμένα νερά. Τα επόμενα χρόνια οι μαρτυρίες και οι υποθαλάσσιες φωτογραφίες, που παρουσιάζουν ένα καφεπράσινο ον, σαν τεράστιο φίδι, με δύο καμπούρες και μεγάλη ουρά, πληθαίνουν. Βάσει αυτών των μαρτυριών, το μέρος έγινε πόλος έλξης για τους τουρίστες, αλλά και για ερευνητές-επιστήμονες.

Τα αποτελέσματα των ερευνών, εκτός από τον εντοπισμό πολλών υποθαλάσσιων σπηλαίων, δεν απέδειξαν ούτε απέκλεισαν την ύπαρξη της «Νέσι». Ωστόσο στις 12 Νοεμβρίου του 1933, δημοσιεύτηκε η πρώτη φωτογραφία του υποτιθέμενου τέρατος.

lochness

Οι θεωρίες για το τι ακριβώς είναι η «Νέσι» ήταν πολλές, αλλά σύμφωνα με την πιο επικρατούσα, πρόκειται για ένα θαλάσσιο ερπετό, παρόμοιο με αυτά που εξαφανίστηκαν πριν εξήντα με εβδομήντα εκατομμύρια χρόνια και το οποίο απομονώθηκε στα νερά της λίμνης, όταν αυτή έπαψε να συνδέεται με τη θάλασσα.

LOCH_NESS_MONSTER3

Η «Νέσι», πάντως, παραμένει ένας από τους πιο διαχρονικούς μύθους, καθώς κανένα ανθρώπινο -τουλάχιστον- ον δεν έχει φτάσει έως τον πάτο της λίμνης, αλλά ούτε και έχει καταφέρει να εξερευνήσει τις υπόγειες σπηλιές της.

LOCH_NESS_MONSTER_lake


Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.