Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Σοκολάτα υγείας.. όντως υπέρ της υγείας

Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι η σοκολάτα μπορεί να είναι παχυντική, αλλά καταπραΰνει τα νεύρα ή ότι λειτουργεί ως «αντικατάστατο» σε όσους απέχουν από το.. Sex.

Παρόλα αυτά.. Νέες έρευνες δείχνουν ότι η σοκολάτα και ειδικά η Μαύρη σοκολάτα, μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την υγεία μας.

Σοκολάτα υγείας.. όντως υπέρ της υγείας

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Βοστόνης, του «Imperial College» του Λονδίνου και του πανεπιστημίου της Georgetown, η Μαύρη σοκολάτα βοηθάει στα εξής:

1. Μειώνει την πίεση, καθώς μειώνει την κακή (LDL) χοληστερόλη, βελτιώνοντας την κατάσταση των αγγείων και αυξάνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη των κυττάρων.

2. Έχει αντιβηχική δράση, όσο κι αν ακούγεται εξωπραγματικό, καθώς αποτελέσματα έδειξαν ότι η θεοβρωμίνη ήταν κατά 30% αποτελεσματικότερη εναντίον του επίμονου βήχα, ακόμη και από την κωδεϊνη που θεωρείται καλό αντιβηχικό φάρμακο και χωρίς παρενέργειες.

3. Είναι «αντικαρκινική», καθώς μια ουσία του κακάο, η προκυανιδίνη εξετάστηκε η δράση της σε καλλιέργειες καρκινικών κυττάρων του μαστού και το πόρισμα της έρευνας, κατέληξε ότι η προκυανιδίνη σταματούσε τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

4. Είναι «αντιγηραντική», καθώς η μαύρη σοκολάτα έχει αντιοξειδωτικά που καταστέλλουν τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών, είτε παρεμποδίζοντας τη δημιουργία τους, είτε καταστρέφοντας ή αδρανοποιώντας τις, είτε παρεμποδίζοντας την οξειδωτική αλυσιδωτή αντίδρασή τους.

5. Τέλος, «χαρίζει μακροζωία», καθώς ορισμένα συμπεράσματα της έρευνας -που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη- δείχνουν ότι οι καταναλωτές σοκολάτας ζουν ένα χρόνο περισσότερο, από τους μη καταναλωτές και αυτό το αποδίδουν στις πολυφαινόλες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στη σοκολάτα.

Μπορεί λοιπόν, οι περισσότεροι από εμάς και κυρίως οι γυναίκες, να θεωρούμε τη σοκολάτα απαγορευτική για μια κομψή σιλουέτα, όμως η μαύρη σοκολάτα, μάλλον μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την υγεία μας.

Και το σημαντικό... Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στην Νέα Υόρκη, έδειξε ότι η Μαύρη σοκολάτα δεν δημιουργεί εθισμό।



Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.