Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Αποχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Έφεδροι και σωματεία κάνουν τη δική τους... παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Η επίσημη διακόπηκε από διαδηλωτές



- Κ. Παπούλιας: η ημέρα ανήκει στον ελληνικό λαό όχι σε αυτούς
- “Η δικτατορία της μειοψηφίας αμαύρωσε την ημέρα” σχολίασε ο Γ. Μπουτάρης
- “Να φύγουν οι επίσημοι” και “προδότες” φώναζαν οι διαδηλωτές


Για πρώτη φορά στα χρονικά, αποχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από το χώρο από όπου θα παρακολουθούσε την στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, η οποία ματαιώθηκε εξαιτίας κινητοποιήσεων πολιτών. Ωστόσο, κάποια τμήματα εφέδρων και σωματείων κάνουν αυτή την ώρα παρέλαση ανάμεσα στον κόσμο χωρίς την ύπαρξη επισήμων.

«Δε θέλω να αποχωρήσω. Λυπάμαι πολύ, αλλά είναι ορισμένοι που θέλουν να ματαιωθεί αυτή η εκδήλωση», τόνισε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι η τελευταία απόφαση της Ε.Ε. έχει χρήσιμα στοιχεία τα οποία πρέπει να εκμεταλλευθούμε. Να συστρατευθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση, έτσι ώστε να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από δουλείες και επιταγές τρίτων και να καθαρίσουμε το σπίτι μας και να παραδώσουμε, το σπίτι μας, στα παιδιά μας καθαρό και αλώβητο. Λυπάμαι. Λυπάμαι για τους υβριστές. Διάλεξαν μια μέρα που είναι ντροπής τους. Και είναι και νέοι. Εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα. Δεκαπέντε χρονών και πολεμούσα το ναζισμό και τους Γερμανούς, μη μου λένε τώρα «Παπούλια προδότη». Ποιος είναι προδότης; Να ντρέπονται. Να ντρέπονται. Τιμάω την πόλη, την τιμούσα χρόνια. Ερχομαι εδώ για να τιμήσω αυτή την ημέρα εδώ στη Θεσσαλονίκη, σε αυτή την ιστορική πόλη».

Σε ερώτηση αν φοβάται για την τροπή που παίρνουν κάποιες αντιδράσεις με υβριστικά συνθήματα, ο κ. Παπούλιας απάντησε: «Δεν φοβάμαι γιατί είναι μια μικρή απαράδεκτη μειοψηφία. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει που πάει γι αυτό και δέχεται όλες αυτές τις πιέσεις και όλα αυτά τα μέτρα που είναι σε βάρος των ασθενέστερων και των αδύνατων. Πιστεύει ότι μια μέρα θα ξημερώσει καλύτερη. Κι αυτό πιστεύουμε όλοι γι αυτό και είμαστε εδώ. Και λυπάμαι πάρα πολύ που αμαυρώνουν αυτή την ημέρα, μια ιστορική μέρα. Μια μέρα που ανήκει στον ελληνικό λαό δεν ανήκει σε αυτούς».



Οργισμένος για αυτήν την εξέλιξη ήταν επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος επίσης αποχώρησε.



Αγανακτισμένοι, οπαδοί του Ηρακλή, εργαζόμενοι του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί άλλοι, ήταν από νωρίς το πρωί συγκεντρωμένοι και τελικά διέκοψαν την παρέλαση.

Αυτό που συμβαίνει είναι κάτι παραπάνω από πρωτοφανές. Αμέσως μετά την αποχώρηση των επισήμων ο κόσμος κατέλαβε όλο τον χώρο μπροστά από την εξέδρα. Αμέσως εμφανίστηκαν τα “πολιτικά τμήματα” της παρέλασης, σύλλογοι, έφεδροι, και οργανώσεις που θα έπαιρναν μέρος στην επίσημη παρέλαση μαζί με τα στρατιωτικά τμήματα και άρχισαν να... παρελαύνουν υπό τα χειροκροτήματα των πολιτών.

ΚΑΡΕ, ΚΑΡΕ Η ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ (Δείτε το βίντεο)

Τη στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στην εξέδρα των επισήμων στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης μια ομάδα ατόμων έμπαινε στο δρόμο μερικά μόλις μέτρα από την εξέδρα φωνάζοντας συνθήματα.

Αμέσως ο δρόμος αποκλείστηκε από δύο κλούβες των ΜΑΤ που μπήκαν κάθετα στο δρόμο ενώ διμηρίες και οι αστυνομικοί που συνόδευαν τον Πρόεδρο κινήθηκαν προς το σημείο

Ουσιαστικά η παρέλαση δεν ξεκίνησε ποτέ.



Οι διαδηλωτές που κρατούν πανό του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζουν συνθήματα και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να φύγουν από το σημείο



Επί μισή ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περίμενε μάταια. Οι διαδηλωτές δεν έδειξαν καμία διάθεση να αποχωρήσουν.

“Λυπάμαι” είπε ο Κ. Παπούλιας αντικρίζοντας την εικόνα


Από νωρίς ... μύριζε μπαρούτι πάντως καθώς υπήρξαν εννιά διαφορετικές προσυγκεντρώσεις διαφόρων ομάδων που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν κατά τη διάρκεια της παρέλασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.