Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Πόσο υλικό πιστεύετε ότι οι κυβερνήσεις ζητούν από την Google να διαγράψει;


Η Γερμανία ζήτησε από την Google να σβήσει περίπου 1700 αρχεία από τους διακομιστές της για λόγους δυσφήμισης, αριθμός που αφορούσε μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Έκθεσης Διαφάνειας που δημοσίευσε η Google.

H εταιρεία δημοσιεύει κάθε εξάμηνο μία έκθεση με στατιστικές πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό αιτήσεων που καταθέτουν οι διάφορες κυβερνήσεις για διαγραφή περιεχομένου από τους server της. Το περιεχόμενο αυτό μπορεί να αφορά ιστοσελίδες, βίντεο στο YouTube ακόμα και λογαριασμούςGmail. Αν και η εταιρεία μπορεί να μην είναι η μόνη που δέχεται τέτοιου είδους αιτήματα, είναι όμως από τις λίγες που τα δημοσιοποιεί.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις υπήρξαν αρκετά «δρατήριρες»κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, μιας και σύμφωνα με την έκθεση, κατέθεσαν περισσότερες από 300 αιτήσεις για περισσότερα από 5000 αρχεία (κάθε αίτηση μπορεί να περιέχει και να ζητά την απομάκρυνση πολλών δεδομένων). Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ωκεανού είχαμε πολύ λιγότερες αιτήσεις, 92 για την ακρίβεια που αφορούσαν 757 αρχεία. Η Βραζιλία υπήρξε η χώρα με τις περισσότερες αιτήσεις, 224 για 689 αρχεία, ενώ Γερμανία και Νορβηγία, ζήτησαν τις περισσότερες διαγραφές αρχείων, 2405 και 1814 αντίστοιχα.
Η Γερμανία βρίσκεται στις πρώτες θέσεις κατάθεσης αιτημάτων στην Google, κυρίως λόγω της αυστηρής νομοθεσίας που διαθέτει για την προστασία της νεολαίας. Η Βρετανία, αποτέλεσε την τρίτη ευρωπαϊκή χώρα που επιθυμούσε να «κατέβει» υλικό, με 65 αιτήσεις για 333 αρχεία, κυρίως από τοYouTube, αναφορικά με θέματα «εθνικής ασφαλείας», «απόρρητου και ασφαλείας», «βίας» και «εμπαθούς σχολιασμού».
Τα αιτήματα αυτά δεν γίνονται πάντοτε αποδεκτά, για παράδειγμα από τα 10 της ιρλανδικής κυβέρνησης, η εταιρεία δεν έκανε δεκτό ούτε ένα. Ενώ η Κίνα, που θα περίμενε κανείς να έχει καταθέσει τις άπειρες αιτήσεις, ο αριθμός τους περιορίστηκε μόλις στα 121, και αυτό γιατί οι κινέζικες αρχές θεωρούν ότι ακόμα και τα αιτήματα αποτελούν κρατικά μυστικά.

http://www.proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.