Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Μπρόκολο το φάρμακο για την καρδιά

Έχουμε ακούσει την φράση «καρδιά μαρουλιού», τώρα θα λέμε «μπρόκολο καρδιάς»...

Ένα νέο είδος μπρόκολου, ανέπτυξαν Βρετανοί επιστήμονες, που περιέχει αυξημένες ποσότητες της θρεπτικής ουσίας «Γλυκοραφανίνης», η οποία ανάμεσα στα άλλα συνδέεται με την προστασία της καρδιάς.

Μπρόκολο το φάρμακο για την καρδιά

Ειδικοί του Ινστιτούτου Διατροφικών Ερευνών στο Νόριτς δημιούργησαν ένα μπρόκολο που περιέχει δύο έως τρείς υψηλότερα επίπεδα της συγκεκριμένης ουσίας. Η λειτουργία είναι να διαλύει το λίπος στον οργανισμό, εμποδίζοντας έτσι τη δημιουργία θρόμβων στις αρτηρίες, βασικό παράγοντα πρόκλησης καρδιαγγειακών επεισοδίων.

«Έχει αποδειχθεί ότι τα λαχανικά αποτελούν το φαρμακείο της φύσης. Η κατανάλωση αυτού του μπρόκολου μειώνει τη χοληστερόλη στο αίμα» αναφέρει ο Ρίτσαρντ Μίτχεν, ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που εργαζόταν επί χρόνια για την ανάπτυξη του «σούπερ μπρόκολου».

Το «σούπερ μπρόκολο» πωλείται εδώ και λίγο καιρό σε επιλεγμένα καταστήματα σε δύο Πολιτείες των ΗΠΑ με την επωνυμία «Beneforte». Από τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει η πώλησή του στη Μεγάλη Βρετανία και από τον Δεκέμβριο θα διατίθεται σε όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το «σούπερ μπρόκολο» ανήκει σε μια νέα κατηγορία λαχανικών, τα οποία είναι «ενισχυμένα» με έξτρα ποσότητες θρεπτικών συστατικών. Ανάμεσα τους είναι τα πορτοκάλια με περισσότερο ασβέστιο, τα μανιτάρια με αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D, οι τομάτες και οι πατάτες με σελήνιο κ.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.