Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Γιόρτασε ο Ελληνισμός της Βουδαπέστης την 28η Οκτωβρίου

Σε ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, λόγω της πρόσφατης απώλειας του διακεκριμένου ιεράρχη του, Μητροπολίτη Αυστρίας-Εξαρχου Ουγγαρίας Μιχαήλ, ο Ελληνισμός της Βουδαπέστης τίμησε με κατάθεση στεφάνων, δοξολογία και δεξίωση την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Γιόρτασε ο Ελληνισμός της Βουδαπέστης την 28η Οκτωβρίου

Με την παρουσία στρατιωτικού αγήματος των Ουγγρικών ενόπλων δυνάμεων, έγινε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ελληνισμού, που βρίσκεται μπροστά από τον Ελληνικό ιστορικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο κέντρο της Βουδαπέστης.

Στεφάνια κατέθεσαν οι πρέσβεις της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ουγγαρία, Σπυρίδων Γεωργιλές και Βάσος Τσιάμπερλεν, ο εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εξαρχίας πρωτοπρεσβύτερος Ιωσήφ Καλότα, ο πρόεδρος της Αυτοδιοίκησης Ελλήνων Βουδαπέστης Γεώργιος Τζιτζής, ο πρόεδρος του Διαπολιτιστικού Συλλόγου Μακεδονία Δημήτρης Λαδάς, η πρόεδρος του Ελληνικού-Κυπριακού-Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας και πρόεδρος της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησιαστικής Κοινότητας Βουδαπέστης Μάρθα Πολιτίδου.

Ακολούθησε δοξολογία για την Εθνική Επέτειο του «Όχι» στο φασισμό, στο Παρεκκλήσι της Εξαρχίας, όπου τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Ελληνας πρέσβης Σπυρίδων Γεωργιλές και στη συνέχεια η Ελληνική Θρησκευτική Κοινότητα και ο Μακεδονικό Σύλλογος της Βουδαπέστης παρέθεσαν δεξίωση για την Ομογένεια και τους παρευρισκομένους.

Το Μνημείο του Ελληνισμού, στην κεντρική πλατεία Πέτεφι της Βουδαπέστης, όπου έγινε η κατάθεση στεφάνων, είναι αφιερωμένο στον ανά τους αιώνες Ελληνισμό της Ουγγαρίας, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ανήκει στη Ρωσική Εκκλησία, ενώ την επιστροφή του διεκδικεί εδώ και χρόνια το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.