Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Πωλείται η μοναδική λιπασματοβιομηχανία της χώρας



Έντονη είναι η ανησυχία των εργαζομένων στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ), την μοναδική λιπασματοβιομηχανία που...
λειτουργεί πλέον στην Ελλάδα, για το μέλλον του εργοστασίου, καθώς νέα σύννεφα συγκεντρώνονται από πάνω. Από τη μια η κυβέρνηση φαίνεται να υπαναχωρεί από τη δέσμευση να εξαιρέσει τη ΒΦΛ από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης φυσικού αερίου, κάτι που αν συμβεί θα οδηγήσει σε κλείσιμο μονάδας και απώλεια άμεσα 50 θέσεων εργασίας.

Από την άλλη οι ιδιοκτήτες έχουν αναθέσει σε εταιρεία να πουλήσει τη βιομηχανία και επικαλούνται πρόβλημα ρευστότητας (;) και οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά ενημέρωση.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου, κ. Γιώργος Τσιμενίδης, η ΒΦΛ είναι ένας μεγάλος καταναλωτής φυσικού αερίου. Καταναλώνει ετησίως φυσικό αέριο αξίας 60 εκατομμυρίων ευρώ. Με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης φυσικού αερίου, θα έχει μια επιβάρυνση της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. «Εμείς δεν χρησιμοποιούμε το φυσικό αέριο για ενέργεια, αλλά ως πρώτη ύλη. Είναι απαραίτητο στη μονάδα παραγωγής αμμωνίας. Αν αυξηθεί ο φόρος, τότε το κόστος παραγωγής αμμωνίας θα είναι απαγορευτικό. Αυτόματα δηλαδή θα κλείσει η μονάδα αμμωνίας, αφού θα είναι πιο φθηνό να την αγοράσουμε έτοιμη και αυτό σημαίνει απώλεια τουλάχιστον 50 θέσεων εργασίας», τόνισε ο πρόεδρος.

Το Σωματείο και η εταιρεία έκανε παρεμβάσεις προς τη κυβέρνηση και όπως σημείωσε ο κ. Γιώργος Τσιμενίδης «σε συνάντηση που είχαμε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, μας διαβεβαίωσε πως με τροπολογία που θα συμπεριληφθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα έρθει τέλος του μήνα, θα εξαιρεθεί η ΒΦΛ από την αύξηση του ειδικού φόρου. Υπάρχουν όμως πληροφορίες ότι ο υπουργός θα πάρει πίσω την υπόσχεση. Έχουμε ζητήσει στήριξη από όλους τους βουλευτές και όλοι έκαναν παρεμβάσεις».

Από τον Αύγουστο που μας πέρασε οι ιδιοκτήτες της ΒΦΛ, ανέθεσαν σε μια αγγλική εταιρεία να αναζητήσει αγοραστές για τη ΒΦΛ. Το πρόσχημα για τη κίνηση αυτή είναι ότι η βιομηχανία αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας.

Ο Γιώργος Τσιμενίδης μας τόνισε πως «με βάση τα δεδομένα δεν δικαιολογείται να υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας. Έχουμε ρεκόρ πωλήσεων. Στις πωλήσεις στο εσωτερικό της χώρας, επειδή υπάρχει πίστωση, ίσως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Όμως ο μεγάλος όγκος των πωλήσεων γίνεται προς το εξωτερικό και εκεί προπληρωνόμαστε. Έχουμε κάποιες επιφυλάξεις».

ΠΗΓΗ :
dailynews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.