Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Σκληρό πόκερ στις Βρυξέλλες, ίσως δεν βγάλει ποσοστό για το «κούρεμα» η Σύνοδος

Βρυξέλλες
Σχοινοβατούν οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες για το ελληνικό «κούρεμα» και την πολυμέτωπη κρίση χρέους στο ευρώ: Μετά την ακύρωση του Ecofin της Τετάρτης, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αφήνουν ανοικτό τώρα το ενδεχόμενο από τη Σύνοδο Κορυφής να μην ανακοινωθεί συγκεκριμένο ποσοστό απομείωσης της αξίας των ελληνικών ομολόγων, αλλά οι Ευρωπαίοι ηγέτες να «δείξουν» το επιθυμητό ύψος της με αναφορά στο επίπεδο που πρέπει να έχει το ελληνικό χρέος το 2020. Αν και οι σκληρές διαπραγματεύσεις με τους τραπεζίτες είναι σε εξέλιξη, το κούρεμα αναμένεται μεταξύ 50% και 60%.

Καθόλου δεδομένη δεν θεωρείται επίσης ούτε η λήψη οριστικής απόφασης για το μέγεθος της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ή τη μόχλευση των κεφαλαίων του EFSF και την τελική «δύναμη πυρός» του. Σε πηγή διαφωνιών φαίνεται ότι έχει εξελιχθεί και η πορεία του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ (για στήριξη της Ιταλίας και της Ισπανίας).

Οι περισσότερες εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι οι ευρωπαϊκές ηγεσίες προσανατολίζονται σε κούρεμα μέχρι το 60% στα ελληνικά ομόλογα, με διαφορετικά σενάρια για τα ομόλογα στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ και στο δάνειο του πακέτου στήριξης.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ίσως δεν είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν το ακριβές ύψος του κουρέματος για τους κατόχους ελληνικού χρέους, το οποίο αναμένεται μεταξύ 50%-60%» ανέφεραν στο Reuters την Τρίτη αξιωματούχοι από τις Βρυξέλλες.

Οι ηγεσίες «ίσως να υποδηλώσουν το επιθυμητό επίπεδο (του κουρέματος) ανακοινώνοντας το ύψος της βοήθειας που θα λάβει η Ελλάδα από τον κρατικό τομέα και τον στόχο για το ύψος του Δημοσίου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ το 2020» ανέφερε ένας από αυτούς.

Παράλληλα, οι συζητήσεις με τους ιδιώτες επενδυτές που διακρατούν ελληνικό χρέος συνεχίζονται για το ύψος των ζημιών που είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν σε εθελοντική βάση. Το Eurogroup του Σαββάτου είχε επιβεβαιώσει πως ο Βιτόριο Γκρίλι, επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ευρωζώνης για το θέμα, συνεχίζει τις διαβουλεύσεις.

Οι συζητήσεις με τους ιδιώτες επενδυτές «είναι πολύ δύσκολες, και το θέμα της μείωσης του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να αποτελέσει ένα από τα πιο δύσκολα σημεία της συνόδου» ανέφερε στο Reuters μία από τις πηγές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-ΚΛοντ Γιούνκερ ανέφερε ανοικτά την Τρίτη πως χρειάζεται απομείωση της τάξης του 50%: «Δεν μπορώ να δώσω ακόμη ακριβές ποσοστό, αλλά η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα πρέπει να γίνει σημαντικότερη, περίπου στο 50%» ανέφερε μιλώντας στη Ζυρίχη.

ΠΗΓΗ:IN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.