Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

Τελεφερίκ στον Όλυμπο!

Οργανισμό Τουρισμού, τελεφερίκ, σύστημα ποιότητας ISO, ινστιτούτο γαστρονομίας ακόμη και Πανεπιστήμιο σχεδιάζει η Πιερία για τον Όλυμπο.

Παράλληλα και καθώς το 2012 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την κατάκτηση της υψηλότερης κορυφής σχεδιάζει συνέδριο με θέμα την ανάδειξη και την αξιοποίηση του Ολύμπου.

Εκπονώντας ολοκληρωμένο σχέδιο κι έχοντας ξεκινήσει τον δημόσιο διάλογο από τον Σεπτέμβριο, η Αντιπεριφέρεια Πιερίας διά της αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφίας Μαυρίδου παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή τις προτάσεις της για την ανάπτυξη του «βουνού των Θεών».

Βασικός στόχος της Αντιπεριφέρειας Πιερίας είναι να δημιουργηθούν «υποδομές ήπιας ανάπτυξης» προκειμένου να έχει τη δυνατότητα, όπως εξήγησε η κ. Μαυρίδου, «να υλοποιήσουμε προτάσεις όπως:

-Την ίδρυση ενός τοπικού οργανισμού τουρισμού.

- Τη δημιουργία εκπαιδευτικού ιδρύματος με την επωνυμία «Πανεπιστήμιο του Ολύμπου».

-Τη δημιουργία και ίδρυση ενός ινστιτούτου γαστρονομίας.

-Τη δημιουργία θεματικού πάρκου με άξονα τον Όλυμπο.

-Τη δημιουργία δασικού ή δασικών, χωριού ή χωριών.

-Την εκπόνηση μελέτης για τη δυνατότητα δημιουργίας υποδομών χειμερινού τουρισμού (τελεφερίκ), που θα συνοδεύεται από εγκεκριμένη περιβαλλοντολογική μελέτη για τις επιπτώσεις και την όχληση. -Τη δημιουργία κέντρου ορειβασίας και αναρρίχησης.

-Τη θεσμοθέτηση και υλοποίηση αθλητικών διοργανώσεων εθνικής και διεθνούς εμβέλειας, (Μαραθώνιος του Ολύμπου).

-Την ήπια τουριστική αξιοποίηση της περιοχής μέσω του αγροτουρισμού και του οικοτουρισμού».

Η κ. Σοφία Μαυρίδου παρουσίασε στην Υποεπιτροπή Ορεινών Όγκων της Βουλής «ώριμες προτάσεις με συγκεκριμένα έργα» που η Αντιπεριφέρεια Πιερίας προωθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και τόνισε:

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας κατανοεί πλήρως τη σημασία, που αποτελεί ο Ολυμπος, τους περιορισμούς και την προστασία του, καθώς επίσης και τις προοπτικές αξιοποίησης της τεράστιας δυναμικής που έχει. Επεξεργάστηκε, λοιπόν, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για το Εθνικό Πάρκο Ολύμπου.


Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.