Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα όνειρα


1. Οι τυφλοί ονειρεύονται!
Οι άνθρωποι οι οποίοι τυφλωθήκαν μετά...τη γέννηση τους μπορούν να έχουν εικόνες στα όνειρα του. Αυτοί που γεννήθηκαν τυφλοί, δεν έχουν ίδια όνειρα με μας, με εικόνες δηλαδή, αλλά είναι εξίσου ζωντανά.
Όπως όταν είναι ξύπνιοι συνδυάζουν τις άλλες αισθήσεις τους όπως αφή ή όσφρηση έτσι και όταν κοιμούνται χρησιμοποιούν τις αναμνήσεις τους μέσω των υπόλοιπων αισθήσεων τους. Για παράδειγμα αν έχουν συνδέσει κάποιο άτομο με μία συγκεκριμένη μυρωδιά έτσι και στο όνειρο τους δε θα δουν αλλά θα «μυρίσουν» το άτομο αυτό.

2. Το 90% από τα όνειρα δεν τα θυμόμαστε!
Μέσα σε 5 λεπτά περπατήματος, το μισό όνειρο θα έχει ξεχαστεί. Μέσα στα επόμενα 10 το 90% του ονείρου δε θα υπάρχει στο μυαλό μας. Ο διάσημος ποιητής Samuel Taylor Coleridge είχε ξυπνήσει μετά από ένα πολύ ωραίο όνειρο και ήθελε να το περιγράψει σε ένα ποίημα. Είχε κατάφερε να γράψει 54 γραμμές όταν κάποιος του απέσπασε τη προσοχή. Το ποίημα δε τελείωσε ποτέ γιατί δε κατάφερε να θυμηθεί το όνειρο του.

3. Όλοι οι άνθρωποι ονειρευόμαστε!
Όλοι οι άνθρωποι βλέπουμε όνειρα εκτός από σπάνιες ψυχολογικές περιπτώσεις. Οι άντρες και οι γυναίκες βέβαια έχουν διαφορετικά όνειρα και αντιδράσεις. Οι άντρες βλέπουν πιο συχνά στον ύπνο τους άλλους άντρες, ενώ οι γυναίκες βλέπουν αντίστοιχα άντρες και γυναίκες. Και οι δύο έχουν τα ίδια σεξουαλικά όνειρα, κάτι το οποίο οδηγεί και στις γνωστές ονειρώξεις.

4. Τα όνειρα προστατεύουν από ψυχολογικά προβλήματα!
Σε μια πρόσφατη έρευνα για τον ύπνο, άτομα που τα ξύπνησαν στην αρχή του ονείρου, παρόλο που είχαν κοιμηθεί για οκτώ ώρες, αντιμετώπισαν δυσκολίες στη συγκέντρωση, ψευδαισθήσεις και άλλα ψυχολογικά προβλήματα.

5. Πάντα ονειρευόμαστε κάτι το οποίο έχουμε δει!
Τα όνειρά μας συνήθως είναι γεμάτα με ξένους που παίζουν σημαντικούς ρόλους στον ύπνο μας. Στη πραγματικότητα το μυαλό μας δεν έχει εφεύρει κανένα από αυτά τα πρόσωπα. Είναι άτομα τα οποία έχουμε δει κατά τη διάρκεια της ζωής μας αλλά δεν τα θυμόμαστε. Μπορεί για παράδειγμα ο δολοφόνος που μας κυνηγάει να είναι ο ταχυδρόμος η ακόμα και κάποιος άνθρωπος ο οποίος μας εξυπηρέτησε για 2 λεπτά.

6. Δεν βλέπουν όλοι οι άνθρωπο έγχρωμα όνειρα!
Το 12% των ανθρώπων βλέπουν μόνο ασπρόμαυρα όνειρα. Επίσης όλοι οι άνθρωποι έχουν κοινό μοτίβο στα όνειρα τους. Για παράδειγμα έχει να κάνει με το σχολείο, ότι τους κυνηγάνε, σεξουαλικές εμπειρίες, κάποιο θάνατο και τα λοιπά.

7. Τα όνειρα είναι συμβολικά!
Όταν ονειρευόμαστε κάτι συγκεκριμένο δεν είναι απαραίτητο η έννοιά του να είναι η ίδια. Τα όνειρα «μιλάνε» με πιο βαθιά συμβολική έννοια. Για παράδειγμα, όταν στο όνειρο κάποιος είναι έγκυος δεν είναι όντως έγκυος αλλά συνήθως συμβολίζει τα άγχη που κουβαλάει κάποιος.

8. Οι άνθρωποι που κόβουν το τσιγάρο έχουν πιο ζωντανά όνειρα!
Άτομα τα οποία κάπνιζαν για πολύ καιρό και έκοψαν το τσιγάρο λένε πως τα όνειρα τους πλέον είναι πιο ζωντανά από ότι συνήθιζαν. Επίσης μία άλλη έρευνα έδειξε πως αυτοί που είχαν κόψει το τσιγάρο για 3-4 εβδομάδες έβλεπαν στο όνειρο τους πως συνέχεια κάπνιζαν και ξύπνησαν με το αίσθημα της ενοχής.

9. Εξωτερικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν το όνειρο!
Σε πάρα πολλές περιπτώσεις τυχαίνει εξωτερικοί ήχοι να αλλάξουν τη τροπή του ονείρου. Σε όλους μας έχει συμβεί. Για παράδειγμα όταν το κουδούνι χτυπάει και κοιμόμαστε νομίζουμε ότι είναι μέσα στο όνειρο ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η άλλο παράδειγμα να νομίζουμε πως μιλήσαμε στο τηλέφωνο στο ύπνο μας ενώ όντως έχουμε μιλήσει.

10. Όταν κοιμόμαστε παραλύουμε!
Ο λόγος που παραλύουμε όταν κοιμόμαστε είναι για να μην κάνουμε αυτά που ονειρευόμαστε στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με το Wikipedia, υπάρχουν αδένες οι οποίοι εκκρίνουν μια ορμόνη που επιφέρει τον ύπνο και στα νεύρα που στέλνουν σήματα στη σπονδυλική στήλη. Στην αρχή απλά χαλαρώνει, μέχρι που στο τέλος παραλύει εντελώς.

Πηγή : Νέα Μανωλάδα

Αναρτήθηκε από Βάσια (Αγία Παρασκευή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.