Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Τριπλασιάστηκαν όσοι καταθέτουν πινακίδες ΙΧ στις εφορίες!


Χαμός και σήμερα στις εφορίες από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τρέχουν να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους για να μην πληρώσουν τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως η συνταγή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης "θέλω έσοδα άρα αυξάνω τους φόρους" θα γυρίσει μπούμερανγκ καθώς ο κόσμος δεν αντέχει να πληρώνει άλλο γιατί πολύ απλά δεν έχει ΛΕΦΤΑ.
Μιλάμε δηλαδή για την ίδια αποτυχημένη συνταγή που δεν οδηγεί πουθενά και πολύ περισσότερο δε μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο και την ύφεση.

Είναι χαρακτηριστικά τα νούμερα που αποκάλυψε στο Newsit o έφορος της ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής, Γιώργος Δεμερτζής "στις 27/12/2010 είχαν καταθέσει πινακίδες 26 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. ΧΘες, δηλαδή στις 27/12/2011 κατέθεσαν πινακίδες 97 άτομα. Άρα μιλάμε για 3,5 φορές επάνω".

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί στις εφορίες όλης της χώρας λέει στο Newsit o φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής "τα στοιχεία που συλλέγουμε από τις ΔΟΥ δείχνουν πως έχουν τριπλασιαστεί όσοι καταθέτουν πινακίδες. Το κράτος υπολόγιζε να βάλει στα ταμεία του πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ όμως όλα δείχνουν πως θα πέσει έξω στους υπολογισμούς του κατά 300 με 400 εκατομμύρια ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για έναν φαύλο κύκλο παρόμοιο με αυτόν της αυξησης του ΦΠΑ στο 23% που οδηγεί σε μείωση της κατανάλωσης και άρα σε λουκέτα επιχειρήσεων και άρα σε ανεργία, μείωση ασφαλιστικών εισφορών και μείωση εσόδων για το κράτος".

Την ίδια ώρα ο κόσμος συνωστίζεται σε ατελείωτες ουρές στις εφορίες για να προλαβει είτε να καταθέσει πινακίδες είτε να προμηθευτεί το σήμα πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας καθώς οι ΔΟΥ αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή θα είναι κλειστές λόγω απεργίας των εφοριακών.

Από το Υπουργείο Οικονομικών ωστόσο δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί παράταση προκειμένου ο κόσμος να εξυπηρετηθεί.

Πηγή: www.newsit.gr
Αναρτήθηκε απο Άννα (Παλλήνη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.