Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Έτσι ετοιμάζονται οι Τούρκοι να διασχίσουν τον Έβρο! (Να ξυπνήσει επιτέλους η ξεπουλημένη ελληνική ηγεσία!)


Όσο και αν η τουρκική πολιτική ηγεσία προσπαθεί να μας πείσει για τις αγαθές της προθέσεις είναι τελικά οι πράξεις της που προδίδουν τις αληθινές της βλέψεις.

Έτσι μετά την έναρξη των παραδόσεων των πρώτων από τις 52 επιθετικές αμφίβιες γέφυρες Samur FNSS οι οποίες μπορούν να σβήσουν από το χάρτη σε λίγα λεπτά το εμπόδιο που λέγεται ποταμός Έβρος και την....

απόκτηση δεκάδων τεθωρακισμένων οχημάτων άρσης ναρκοπεδίου τύπου Keiler, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ολοκλήρωσαν πριν από λίγες ημέρες την παραλαβή 40 συστημάτων ακτοδρόμων βαρέως τύπου HGMS (Heavy Ground Mobility Systems).

Χάρις στους ακτοδρόμους αυτούς το τουρκικό Μηχανικό μπορεί να προετοιμάσει κατάλληλα το έδαφος για την μεταφορά των αρμάτων μάχης ή των άλλων βαρέων οχημάτων στην αντίπερα όχθη του ποταμού Έβρου, ενώ ανάλογης σημασίας είναι και η χρήση του συστήματος στις αποβατικές επιχειρήσεις για τις οποίες εκπαιδεύεται ο τουρκικός Στρατός απέναντι από την νήσο Χίο.

Τα συστήματα ακτοδρόμων βαρέως τύπου HGMS παραγγέλθηκαν στην βρετανική εταιρεία FAUN MV Ltd. και Iveco το 2008 έναντι 21,5 εκατ. ευρώ.

Τα συστήματα αυτά παραδόθηκαν μόνο και το τονίζουμε αυτό στις μονάδες Μηχανικού της 1ης Στρατιάς στην Αν. Θράκη. Οι ακτοδρόμοι της βρετανικής εταιρείας μπορούν να αντέξουν βάρος οχήματος μέχρι και 70 τόνους, ακόμα και σε μαλακό έδαφος (π.χ όχθη ποταμού ή ακτή) φέρονται επί των φορτηγών Trakker 8×8, της ιταλικής Iveco και χαρακτηρίζονται από την ευκολία χρήσης τους χάρις στο απλό και λειτουργικό σύστημα στρώσης που τα φορτηγά διαθέτουν.

Οι διάδρομοι είναι κατασκευασμένοι από κράματα αλουμινίου μεγάλης αντοχής με μήκος 54,7 μέτρα και πλάτος 4,5 μέτρα, το δε συνολικό εμβαδόν φτάνει τα 228 τετραγωνικά μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά αυτή είναι η δεύτερη στην οποία ο τουρκικός Στρατός προβαίνει αφού πριν από μερικά χρόνια είχε αποκτήσει δέκα τέτοια συστήματα. Η διαρκής εμμονή των Τούρκων για την απόκτηση επιθετικών συστημάτων διάβασης κωλυμάτων, άρσης εμποδίων και συστημάτων που διευκολύνουν την διεκπεραίωση βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων έχει ένα και μόνο σκοπό την προετοιμασία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για την πραγματοποίηση επιθετικών ενεργειών.

Με την ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ εκτός όπου και χρόνου να εξυμνεί τον Ερντογάν και την κυβέρνηση του, η ηγεσία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων προετοιμάζεται μεθοδικά για την υλοποίηση όποτε αυτό κριθεί των σχεδίων εισβολή ή στην καλύτερη των περιπτώσεων εκφοβισμού της ελληνική κυβέρνηση με την απόκτηση συστημάτων με καθαρά επιθετικό χαρακτήρα.

Θα άξιζε πραγματικά τον κόπο μετά τις εξηγήσεις που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση από την τουρκική για την ομολογία του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ περί εμπρησμού των ελληνικών δασών από πράκτορες της ΜΙΤ να ζητήσει νέες εξηγήσεις από την κυβέρνηση Ερντογάν για ποιους λόγους η Τουρκία αγοράζει συστηματικά τα τελευταία χρόνια υλικά για την πραγματοποίηση αποβατικών και αντιμετώπισης υδάτινων κωλυμάτων ;

kourdistoportokali.com


Πηγή on-news.gr
Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.