Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Στις 2 και 3 Ιανουαρίου θα απεργούν οι φαρμακοποιοί


«Λουκέτο» στα φαρμακεία βάζει στις 2 και 3 Ιανουαρίου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, επαναβεβαιώνοντας παράλληλα την απόφαση για αναστολή της πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου. Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στο «ψαλίδισμα» κατά 3% στο ποσοστό κέρδους τους, με τον...
υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο να δηλώνει ότι το μέτρο αυτό αποτελεί υποχρέωση της κυβέρνησης προς την τρόικα.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, ο κ. Λοβέρδος διευκρίνισε ότι το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών θα μειωθεί κατά 1,5% από το ψαλίδισμα της τιμής του φαρμάκου.

Επιπλέον άλλο ένα 1,5% θα μειωθεί από την κλιμακωτή μείωση των κερδών που επιβάλλεται στα φαρμακεία των οποίων ο τζίρος είναι πάνω από 40.000 ευρώ το μήνα.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης τόνισε ότι όλοι οι γιατροί θα μπορούν να συνταγογραφούν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ, του νέου δηλαδή ταμείου, αρκεί να έχουν ενταχθεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Όποιος όμως εντοπιστεί να γράφει περισσότερα φάρμακα από αυτά που χρειάζεται ο ασθενής, θα έχει κυρώσεις, δηλαδή θα αναστέλλεται η δυνατότητα συνταγογράφησής τους.

Εξήγγειλαν απεργία

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι φαρμακοποιοί, μετά τις ανακοινώσεις των υπουργών Υγείας και Εργασίας για μείωση του ποσοστού κέρδους τους.

Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξήγγειλε 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 2 και 3 Ιανουαρίου και επαναβεβαίωσε την απόφαση για αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν «κλαδική Συμφωνία για σταθερό πλαίσιο φαρμακευτικής πολιτικής, καθώς και να σταματήσει ο διωγμός των φαρμακείων».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «σε κοινή συνεδρίαση του ΔΣ του Πανελλήνιου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Φ.Σ. Αττικής, του Φ.Σ. Πειραιά με την συμμετοχή προέδρων μεγάλων Φαρμακευτικών Συλλόγων, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας και του υπουργού Εργασίας για το Φάρμακο, διαπιστώθηκε ότι:

- Δεν δίνεται συγκεκριμένη λύση στις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων.

- Δεν αντιμετωπίζεται η ασφυξία και η έλλειψη ρευστότητας των φαρμακείων,

- Ανακοινώνονται μέτρα χωρίς διάλογο,

- Συνεχίζει να υποβαθμίζεται η φαρμακευτική περίθαλψη και επιπλέον οι φαρμακοποιοί «τιμωρούνται» με μείωση του ποσοστού κέρδους στα ήδη πενιχρά εισοδήματα τους».

- Σε νέα συνεδρίαση την επομένη εβδομάδα θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και θα ληφθούν νέες αποφάσεις.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου του ΠΦΣ Θ.Αμπατζόγλου, ο οποίος τόνισε: «την ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστάνε 400 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που τα φαρμακεία κλείνουν από την πιστωτική ασφυξία των πολυεθνικών και των τραπεζών, ο υπουργός κ. Λοβέρδος επέλεξε να μειώσει ακόμη περισσότερο το πενιχρό εισόδημα των φαρμακοποιών».

«Τον καθιστούμε υπεύθυνο για το χάος που θα επικρατήσει από το νέο έτος στον χώρο της φαρμακευτικής περίθαλψης» προειδοποιεί ο κ. Αμπατζόγλου.

Πηγή on-news.gr
Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.