Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Οι δικηγόροι απειλούν με απεργίες για τις δικηγορικές εταιρείες


Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «είναι προφανές ότι το θέμα επανέρχεται εκ νέου κατ' εντολή της τρόικας και στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της κυβέρνησης.Αντιμέτωπους «καθολικά και αγωνιστικά» θα βρει η κυβέρνηση όλους τους δικηγόρους της χώρας, εάν ψηφιστεί η νέα ρύθμιση για τις δικηγορικές εταιρείες, υπογραμμίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Η δικηγορική κοινότητα διατυπώνει την έντονη αντίθεσή της στην προώθηση της σχετικής ρύθμισης η οποία εξυπηρετεί, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ολομέλειας, «εξωθεσμικά συμφέροντα πολυεθνικών εταιρειών, ξένων προς τη λειτουργία του δικηγορικού λειτουργήματος» και προωθείται κατ' εντολή της τρόικας.

Ειδικότερα, οι δικηγόροι αναφέρουν ότι η Ολομέλεια «καταδικάζει την ανεπιτυχή, ευτυχώς, προσπάθεια των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης να τροποποιήσει τις διατάξεις του Ν. 3919/2011 που αφορούν στις δικηγορικές εταιρείες με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της 29.12.2011».

Η ενέργεια αυτή - συνεχίζουν οι δικηγόροι -, «εκτός από παράνομη, καθώς δεν νοείται σε κράτος δικαίου η τροποποίηση νόμων που ψήφισε η Ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής με πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που αιφνίδια εισάγονται σε συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, αποδεικνύει δυστυχώς ότι οι εξαγγελλόμενες προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης για διάλογο με τους αρμόδιους φορείς - και εν προκειμένω τους δικηγόρους - για τα μείζονα θέματα της Δικαιοσύνης δεν είναι ειλικρινείς, ιδίως από τη στιγμή κατά την οποία λειτουργεί ήδη η επιτροπή που συνέστησε το ίδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη ριζική αναθεώρηση του Κώδικα Δικηγόρων, στις διατάξεις του οποίου αναμένεται να συμπεριληφθούν και οι ρυθμίσεις για τις δικηγορικές εταιρείες».

Η Ολομέλεια «διατυπώνει την έντονη αντίθεσή της στην προώθηση της ψήφισης της ως άνω ρύθμισης ως δήθεν κατεπείγουσας με τη διαδικασία του άρθρου 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, επισημαίνοντας πως η πρωτοβουλία αυτή εκφεύγει των ορίων της συνταγματικής νομιμότητας, εγείροντας έτσι μείζον ζήτημα συνταγματικής τάξης και λειτουργίας των θεσμών».

Συγκεκριμένα, επισημαίνουν οι δικηγόροι, «ουδόλως πληρούνται οι προβλεπόμενες από το συντακτικό νομοθέτη προϋποθέσεις έτσι ώστε να παραβλεφθεί η συνήθης νομοθετική διαδικασία και να επισπευστεί - μέσω πράξης νομοθετικού περιεχομένου και μάλιστα εν κρυπτώ και παραβύστω- η ρύθμιση του ζητήματος των δικηγορικών εταιριών, η οποία δεν αποτελεί φυσικά περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης».

Ο δικηγορικός κόσμος θεωρεί ότι η ενέργεια της κυβέρνησης να επαναφέρει το θέμα οκτώ μόλις μήνες μετά την ψήφιση του Ν. 3919/2011 και «μάλιστα τις παραμονές του νέου έτους, χωρίς την τήρηση των νόμιμων κοινοβουλευτικών διαδικασιών και δίχως να έχει προγενέστερα ζητηθεί η γνώμη του κατεξοχήν αρμόδιου θεσμικού οργάνου, της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, εξυπηρετεί εξωθεσμικά συμφέροντα πολυεθνικών εταιρειών, ξένων προς τη λειτουργία του δικηγορικού λειτουργήματος».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «είναι προφανές ότι το θέμα επανέρχεται εκ νέου κατ' εντολή της τρόικας και στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της κυβέρνησης, κατά άκριτη υιοθέτηση προτάσεων ασύμβατων με το νομικό μας πολιτισμό, ισοδυναμούσα με πλήρη καταστρατήγηση κάθε έννοιας επιστημονικού διαλόγου σε θεσμικό επίπεδο και απουσία σεβασμού έναντι κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων, όπως είναι εν προκειμένω το δικηγορικό σώμα».

Επίσης, η Ολομέλεια «δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι οποιαδήποτε προσπάθεια, όπως είναι η ανωτέρω που στρέφεται ευθέως κατά του δικηγορικού λειτουργήματος, θα βρει αντιμέτωπους καθολικά και αγωνιστικά τους δικηγόρους όλης της χώρας».

Τέλος, οι δικηγόροι καλούν «την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να εγκαταλείψουν τις λογικές αιφνιδιασμών, που αποβλέπουν απλώς και μόνο στην εν κρυπτώ θέσπιση ρυθμίσεων και στην αποφυγή του ενδεχομένου εκδήλωσης εύλογων και νομικά τεκμηριωμένων αντιρρήσεων, και να λάβουν υπόψη τους τις έντονες ανησυχίες της δικηγορικής κοινότητας ως προς το αποκαλούμενο ζήτημα της “απελευθέρωσης” των δικηγορικών εταιριών καθώς επίσης και τις σχετικές προτάσεις της, αλλά και να προσέλθουν εντέλει σε έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο που δεν θα υπονομεύεται από προειλημμένες αποφάσεις και πρόθεση επιβολής ρυθμίσεων αποκλειστικά και μόνο εξωθεσμικής σύλληψης και προέλευσης».

Πηγή www.newsit.gr
Αναρτήθηκε απο Άννα (Παλλήνη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.