Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

«Ιεροί εφοπλιστές» στο Άγιον Όρος


Ιερές «μπίζνες» με φωτογραφικούς διαγωνισμούς υπό τη σκέπη της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας λαμβάνουν χώρα στο «Περιβόλι της Παναγίας».

Ρασοφόροι εφοπλιστές, «ιερές» ναυτιλιακές εταιρείες και στημένες προκηρύξεις συνθέτουν το παζλ της διαπλοκής, που ακούει στο όνομα «δρομολογιακές γραμμές» του Αγίου Όρους.

Από το ρεπορτάζ της zougla.gr προκύπτει ότι η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, εκτός από τη… νηστεία, την προσευχή και την κατάνυξη, ασχολείται και με ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Διατηρεί στην κατοχή της ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ως μειοδότης σε διαγωνισμούς του Υπουργείου Ναυτιλίας και ω του θαύματος (!) είναι η μοναδική που προκρίνεται, παραγκωνίζοντας με σχετική ευκολία όλους τους υπόλοιπους ανταγωνιστές.

Ο… εικονικός διαγωνισμός

Στις 27 Οκτωβρίου του 2011, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προκήρυξε μειοδοτικό διαγωνισμό για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών.


Μεταξύ των γραμμών που είχαν προκηρυχτεί ήταν και δύο δρομολογιακές γραμμές του Αγίου Όρους, οι «Δάφνη – Ι.Μ.Μ Λαύρας» και «Ιερισσός – Ι.Μ.Μ. Λαύρας».

Στον διαγωνισμό μπορούσαν να συμμετάσχουν όσες εταιρείες το επιθυμούσαν, αρκεί να πληρούσαν κάποια κριτήρια.

Ένα από αυτά, το οποίο βρίσκεται στη 40η σελίδα της προκήρυξης, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αναφέρει ότι: «οι προσεγγίσεις στους λιμένες ΑΓ. ΟΡΟΥΣ καθώς και το πρόγραμμα δρομολογίων θα τυγχάνουν της εγκρίσεως της Ιεράς Κοινότητας».

Δηλαδή, με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι για να συμμετάσχει μια εταιρεία στον διαγωνισμό θα πρέπει να πάρει την έγκριση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους. Ως εδώ όλα καλά…

«Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»

Ας δούμε πόσο υγιής είναι ο «ιερός» ανταγωνισμός:

Μία από τις εταιρείες που έλαβαν συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι και η «ΧΑΝΙΑ 1 Ν.Ε». Ο εκπρόσωπός της έστειλε στις 8 Δεκεμβρίου του 2011 επιστολή στην Ιερά Κοινότητα, ζητώντας έγκριση (όπως προβλεπόταν) για την εκτέλεση των δρομολογίων και την προσέγγιση στους λιμένες του Αγίου Όρους.

Έπειτα από οκτώ μέρες αναμονής και ενώ δεν είχαν καμία απάντηση, αποφάσισαν να επικοινωνήσουν με τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Κοινότητας, πατέρα Αιμιλιανό, προκειμένου να ενημερωθούν για την «τύχη» της αίτησής τους.

Τότε πληροφορήθηκαν ότι η αίτηση της εταιρείας απορρίφθηκε, επισημαίνοντας ότι πρόκειται να αποσταλεί και επίσημη γραπτή απάντηση. Η απάντηση, ωστόσο, δεν ήρθε ποτέ...

Εν τέλει, η μοναδική εταιρεία που κατόρθωσε να λάβει μέρος στον διαγωνισμό-παρωδία ήταν η «ΜΙΚΡΟΑΘΩΣ». Είχε, βλέπετε, όλα τα δικαιολογητικά και πρωτίστως την έγκριση της Ιεράς Κοινότητας. Αναρωτιέστε τον λόγο; Θα σας λύσουμε κάθε απορία.

Οι διασυνδέσεις

Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της «ΜΙΚΡΟΑΘΩΣ», βλέπουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία εκμεταλλεύεται δύο πλοία: Το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Αγία Άννα» και το ταχύπλοο-επιβατηγό «Μικρά Αγία Άννα».

Το δεύτερο πλοίο είναι αυτό που εκτελεί το δρομολόγιο «Δάφνη – Ι.Μ.Μ Λαύρας». Όλα καλά ως εδώ. Τίποτα το μεμπτό…

Ωστόσο, κάνοντας «κλικ» στην κατηγορία «Χρήσιμα» και πηγαίνοντας στο τέλος της σελίδας, βλέπουμε πως ο ναυπηγός της εταιρείας είναι ο Αναστάσιος Π. Κηπουρόπουλος.

Αν επισκεφθούμε την ιστοσελίδα του ναυπηγού και επιλέξουμε την κατηγορία «Έργα», θα διαπιστώσουμε ότι τόσο το επιβατηγό και οχηματαγωγό «Αγία Άννα» όσο και το ταχύπλοο επιβατηγό «Μικρά Αγία Άννα» ανήκουν στην Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους.

Τυχαίο…;

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός - Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Πηγή www.zougla.gr
Αναρτήθηκε απο Άννα (Παλλήνη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.