Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Εξηγήσεις από την Αγκυρα για τις δηλώσεις Γιλμάζ ζητά η Αθήνα

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο ζητά εξηγήσεις από τις αρμόδιες αρχές της Τουρκίας, αλλά και των κομμάτων, που χαρακτηρίζουν σοβαρό το θέμα για τις σχέσεις των δύο χωρών, προκάλεσε η αποκάλυψη του Μεσούτ Γιλμάζ ότι επί πρωθυπουργίας Τσιλέρ την τριετία 1995 - 1997, τουρκικά μυστικά κονδύλια διοχετεύοντο σε επιχειρήσεις εμπρησμού ελληνικών δασών.

«Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και που αποδίδονται από τον τουρκικό Τύπο στον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ είναι σοβαρές και πρέπει να διερευνηθούν. Η ελληνική πλευρά αναμένει να ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές της Τουρκίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Τη διερεύνηση του θέματος και την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη η Ελλάδα ζητούν και τα κόμματα.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ αναμένει την επίσημη θέση της τουρκικής κυβέρνησης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε ότι οι καταγγελίες του κ. Γιλμάζ είναι πολύ σοβαρές και πρέπει να ερευνηθούν άμεσα από τη κυβέρνηση της Τουρκίας και τις τουρκικές αρχές.

Αρμόδια στελέχη του Κινήματος υπενθυμίζουν ότι παρόμοιες κινήσεις είχαν εντοπιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, πολλές από τις οποίες αποτράπηκαν, σε κάποιες περιπτώσεις και με συνεργασία των τουρκικών υπηρεσιών.

Επισημαίνουν επίσης ότι στο ίδιο διάστημα οι πληροφορίες, από τις υπηρεσίες, έκαναν λόγο και για άλλου είδους σχεδιασμούς από τουρκικούς κύκλους που συνδέονταν με το τουρκικό στρατιωτικό κατεστημένο. Οι σχεδιασμοί, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έφθαναν μέχρι και την πρόκληση θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις των ίδιων στελεχών οι κινήσεις κατά της Ελλάδας περιορίσθηκαν δραστικά από τότε που την εξουσία στη γειτονική χώρα ασκεί ο Ταγίπ Ερντογάν. Στον Τούρκο πρωθυπουργό αναγνωρίζεται η προσπάθειά του να εξαρθρώσει τα παρακρατικά κυκλώματα που δρούσαν σε βάρος των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, οδηγώντας στη Δικαιοσύνη και στις φυλακές πολλούς από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση «βαριοπούλα».

Παράλληλα, ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «βαριές σκιές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ρίχνουν οι αποκαλύψεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Μεσούτ Γιλμάζ ότι το "βαθύ κράτος" της Τουρκίας έκαιγε ελληνικά δάση, στο πλαίσιο επιχειρήσεων των μυστικών υπηρεσιών».

«Η κυβέρνηση Ερντογάν οφείλει να παράσχει προς την Ελλάδα την απαιτούμενη, σε βάθος, ενημέρωση για όλες τις πτυχές της σκοτεινής αυτής υπόθεσης και να προχωρήσει στην πλήρη αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς που υπέστη η Ελλάδα» συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Επιπλέον, επιβάλλεται να υπάρξει κατηγορηματική δημόσια δέσμευση από τουρκικής πλευράς ότι τέτοιου είδους "βρώμικες επιχειρήσεις" έχουν πάψει να σχεδιάζονται και να εκτελούνται από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και τα διάφορα παρακλάδια τους. Το πολιτικό θέμα που έχει προκύψει είναι τεράστιο και πρέπει να απασχολήσει -εκτός των άλλων- και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την οποία επιθυμεί να προσεγγίσει, ακόμη περισσότερο, η σημερινή Τουρκία» κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Όταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τότε βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Καρατζαφέρης, είχε τολμήσει και είχε αναφερθεί στη δράση Τούρκων πρακτόρων - εμπρηστών, το πολιτικό κατεστημένο είχε αντιδράσει με τα συνήθη αντανακλαστικά, περί ακροτήτων και συναφών… αηδιών» σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΛΑΟΣ.

«Τώρα, από τα χείλη ενός πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας ομολογείται το έγκλημα. Να χαίρονται τους φίλους και τους κουμπάρους τους» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, στο βαθμό που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δημιουργούν μείζων πολιτικό θέμα στις σχέσεις των δύο χωρών» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ. «Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ζητήσει εξηγήσεις για την ισχύ των δηλώσεων».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ανέφερε ότι «οι δηλώσεις Γιλμάζ που αποκαλύπτουν ότι επί κυβερνήσεως Τσιλέρ είχε διατεθεί ειδικό κονδύλι για τον εμπρησμό των δασών των νησιών μας του Ανατολικού Αιγαίου, αποκαλύπτουν με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο τις πρακτικές της Τουρκίας» και «δημιουργούν μείζονος σημασίας πολιτικό θέμα, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει χωρίς διερεύνηση».

Η κυρία Μπακογιάννη κάλεσε την κυβέρνηση:
- Να καταγγείλει μέσω του υπουργού Εξωτερικών το γεγονός στην ΕΕ και σε όλα τα διεθνή φόρα.
- Να διεκδικήσει από την Τουρκία αποζημιώσεις για το κόστος αποκατάστασης και τις ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις.
- Να ολοκληρώσει τάχιστα το ΥΠΕΚΑ τις υπόλοιπες μελέτες αναδασώσεων στα νησιά αυτά.

Οι αποκαλύψεις του Γιλμάζ
Υπενθυμίζεται ότι σε αποκλειστική του συνέντευξη προς την τουρκική εφημερίδα Birgun, ο κ. Γιλμάζ αναφέρει ότι αν και όλοι οι πρωθυπουργοί της Τουρκίας με το τέλος της θητείας τους ενημέρωναν τον διάδοχο τους σχετικά με το που και πως χρησιμοποιήθηκαν τα μυστικά κονδύλια του κράτους, «μόνο η Τσιλέρ» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιλμάζ «δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για τη διάθεση των μυστικών κονδυλίων την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Γιλμάζ έκανε λόγο για χρήματα που δόθηκαν τότε ώστε να υπάρξει αποσταθεροποίηση με πραξικόπημα κατά του προέδρου Αλίγιεφ του Αζερμπαϊτζάν καθώς και φωτιές σε ελληνικά δάση.

Οι φήμες για συμμετοχή τούρκων πρακτόρων σε δολιοφθορές στην Ελλάδα την περίοδο της Τσιλέρ δεν είναι καινούριες.

Σε βιβλίο του ο γνωστός τούρκος δημοσιογράφος Εμίλ Τσολασάν ανέφερε ότι κάποιος μυστικός πράκτορας του είχε εκμυστηρευτεί ότι ο ίδιος είχε μεταβεί σε «γειτονική χώρα» και είχε τοποθετήσει βόμβες σε τουριστικά θέρετρα ενώ την ίδια εποχή ξέσπασαν στην Ελλάδα πολλές πυρκαγιές.

Κατά τον τούρκο πράκτορα, οι ενέργειες αυτές αποτελούσαν «αντίποινα» της Τουρκίας για τις ενέργειες της Ελλάδας ενώ σε άρθρο του στην εφημερίδα Χουριέτ το 2006, ο Τσολασάν αποκάλυψε και το όνομα του πράκτορα, ο οποίος είχε μόλις χάσει τη ζωή του στο Ιράκ.

Πηγή ΕΘΝΟΣ.gr

Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.