Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Εκτενές αφιέρωμα του Γκάρντιαν για την εγκατάλειψη παιδιών στην Ελλάδα


Με τίτλο “η οικονομική κρίση στην Ελλάδα γίνεται τραγική για τα παιδιά, που εγκαταλείπονται από τις οικογένειές τους” ο βρετανικός Γκάρντιαν κάνει εκτενές ρεπορτάζ για τις οικονομικο-κοινωνικές συνθήκες, που επικρατούν στη χώρα μας και που οδηγούν γονείς να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους, λόγω φτώχειας.

Με επίκεντρο την υπόθεση μιας οικογένειας στην Πάτρα ενός 42χρονου και μιας 37χρονης, που πρόσφατα έδωσαν τα τέσσερα παιδιά τους σε κέντρο φιλοξενίας παιδιών, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι...
αυξάνεται ολοένα ο αριθμός των Ελλήνων, που αδυνατούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και χωρίς βοήθεια από το κράτος, αναγκάζονται να τα αφήσουν σε ιδρύματα και ορφανοτροφεία.

Παράλληλα, το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του αντιδημάρχου Πατρών Θεοχάρη Μασσάρα που τονίζει ότι φέτος τουλάχιστον 1,200 οικογένειες στην πόλη απευθύνθηκαν στον Δήμο για οικονομική και όχι μόνο βοήθεια.

Στα παιδικά χωριά SOS τουλάχιστον 500 οικογένειες ζήτησαν φέτος να αφήσουν τα παιδιά τους, αναφέρει το ρεπορτάζ, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εγκατάλειψης βρεφών σε κλινικές ή ιδρύματα.

“Σε ένα έθνος, περήφανο όπως η Ελλάδα, όπου η οικογένεια έρχεται πάντα πρώτη, ιστορίες σαν αυτές σοκάρουν” αναφέρει χαρακτηριστικά ο βρετανικός Γκάρντιαν.

Πηγή on-news.gr
Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.