Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η «εντεκάδα» των φόρων για το 2012

Φορτωμένος με... φόρους και όχι με δώρα θα είναι φέτος ο Άγιος Βασίλης, αφού με το «καλημέρα» του 2012 έρχεται νέο φορολογικό «τσουνάμι».

Η «εντεκάδα» των φόρων για το 2012

Το ψαλίδισμα των φοροαπαλλαγών, η μείωση του αφορολόγητου ορίου, τα νέα τεκμήρια διαβίωσης και οι έκτακτες εισφορές (αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος), αποτελούν το «πρώτο πιάτο» που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

Το βάρος θα πέσει για ακόμα μια φορά στις πλάτες των μισθωτών και των συνταξιούχων, που από τον επόμενο μήνα θα δουν τους μισθούς τους μειωμένους λόγω αύξησης του παρακρατούμενου φόρου.

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο θα αρχίσουν να φθάνουν στα σπίτια τα πρώτα «ραβασάκια» της εφορίας για την πληρωμή τελών και φόρων στα ακίνητα για την προηγούμενη τριετία, στη συνέχεια θα έλθουν τα σημειώματα για το ειδικό τέλος ακινήτων και από την άνοιξη και μετά θα αποσταλούν τα νέα εκκαθαριστικά της εφορίας από τις φορολογικές δηλώσεις που θα έχουν κατατεθεί.

Το σύνολο λοιπόν 11... Έντεκα νέοι φόροι και έξτρα χαράτσια που θα αναγκάσουν τους φορολογούμενους να βγάλουν από το πορτοφόλι τους περισσότερα από 1.500 ευρώ σε ένα μόνο χρόνο.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά την εντεκάδα των νέων φόρων:

1. Μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 8.000 ευρώ στα 5.000 ευρώ, με ταυτόχρονη μείωση της φορολογικής κλίμακας για τα φυσικά πρόσωπα και την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης από τους μισθούς.

2. Περικοπές στις εκπτώσεις για τις αφορολόγητες δαπάνες.

3. Νέα τεκμήρια αυξημένα έως και 100%.

4. Πληρωμή της εισφοράς αλληλεγγύης.

5. Καταβολή του αυξημένου τέλους επιτηδεύματος.

6. Ειδικό τέλος ακινήτων.

7. Ειδικές εισφορές στα τεκμήρια διαβίωσης.

8. Καταβολή του ΕΤΑΚ για το 2009, καθώς και του ΦΑΠ του 2010 και του 2011.

9. Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών στα ακίνητα.

10. Εξομοίωση του πετρελαίου κίνησης με αυτό της θέρμανσης.

11. Νέου τύπου αντικειμενικά κριτήρια για τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών.

Κάποτε ο Χάρρυ Κλυνν είχε πει «Καλύτερα να μας πληρώνουν με τις κρατήσεις και να τους δίνουμε το μισθό»... Μήπως τελικά είχε ένα δίκιο;


Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.