Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΥΡΩΠΗ "ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ" ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στα δώδεκα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιά συγκαταλέγει την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως "Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας" για το 2014 η ενημερωτική έκδοση...του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας "Youth Policy Watch".

Η πρώτη σελίδα της έκδοσης με τίτλο "Thessaloniki crowned European Youth Capital 2014" αναφέρει:

"Η πόλη της Θεσσαλονίκης πήρε τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014 μέσα από έναν σκληρό ανταγωνισμό από το Ηράκλειο, Ελλάδα, και το Ιβάνοβο, Ρωσία. Η Τελετή Απονομής έλαβε χώρα στις 18 Νοεμβρίου στην Μπράγκα, την επόμενη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2012, στο πλαίσιο του Φθινοπωρινού Συμβουλίου των Μελών του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας. Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή που αποφάσισε να δώσει τον τίτλο στη Θεσσαλονίκη, η πόλη τόνισε τη βούλησή της να εγκαθιδρύσει αειφόρα σχέδια προγραμμάτων για μία ποικιλία δραστηριοτήτων που απευθύνονται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι βάσει των ήδη υπαρχουσών δομών.

«Η Θεσσαλονίκη υπέβαλε την πιο δυνατή αίτηση, μία αίτηση η οποία δημιουργήθηκε από νέους και με νέους ανθρώπους, κάτι που είναι έκδηλο στο πρόγραμμά τους που είναι γεμάτο με δημιουργικές ιδέες», δήλωσε ο Peter Matjašič, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας. Από το 2009 και κάθε χρόνο, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας δίνει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για ένα χρόνο σε μία πόλη, η οποία καλείται να επιδείξει την πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ζωή που έχει σχέση με τη νεολαία. Τα τελευταία χρόνια το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας βράβευσε τις πόλεις του Ρόττερνταμ (2009) του Τορίνο (2010), της Αμβέρσας (2011), της Μπράγκα (2012) και του Μάριμπορ (2013).

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας, που συντόνισε την επιλογή για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, ενθαρρύνει τη Θεσσαλονίκη στο να επενδύσει και να δώσει χώρο στους νέους και στις οργανώσεις νέων, καθώς έχει δύο χρόνια μπροστά της μέχρι να ξεκινήσει το έτος της Πρωτεύουσας Νεολαίας. Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας ξεκίνησε πρόσφατα την πρόσκληση για υποβολή προτάσεων σε υποψήφιες πόλεις που θέλουν να γίνουν Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2015".

Ένα ακόμα γεγονός που πιστοποιεί την ευρωπαϊκή αναγνώριση της Θεσσαλονίκης αποτελεί το γεγονός ότι εκπρόσωποι της αντιδημαρχίας Νεότητας, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Θεσσαλονίκης προσκλήθηκαν στις 16-18 Φεβρουαρίου στην πόλη Κατοβίτσε της Πολωνίας η οποία καταθέτει φάκελο υποψηφιότητας για Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας το 2015. Στη σχετική πρόσκληση προς τις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Νεολαίας, επισημαίνεται το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα ιδιαίτερο επιτυχημένο μοντέλο πόλης που διεκδίκησε με επιτυχία τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014.

Πηγή:REPORTS-NEWS

Αναρτήθηκε από Βάσια(Αγία Παρασκευή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.