Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ : Μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.

Ο καρκίνος του μαστού, είναι η νόσος που πολλές φορές τρομάζει ακόμη και ως σκέψη πολλές γυναίκες, με αποτέλεσμα να αποφεύγουν τις συστηματικές προγνωστικές εξετάσεις।
Επίσης υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη οτι οταν αισθάνεται μια γυναίκα καλά, δεν εντοπίζει κανένα ογκίδιο, ή δεν έχει κανένα οικογενειακό ιστορικό με καρκίνο του στήθους είναι υγιής. Κι όμως, η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία υποστηρίζει οτι τα τρία τέταρτα των γυναικών που νοσούν απο καρκίνο του στήθους δεν είχαν καμία ένδειξη ή προηγούμενο οικογενειακό ιστορικό.

Η πρόληψη του καρκίνου του στήθους σώζει τις γυναίκες। Η τακτική κλινική και απεικονιστική εξέταση καταφέρνει να εντοπίσει έναν πιθανό καρκίνο σε αρχικό στάδιο και να οδηγήσει την ασθενή σε πλήρη ίαση της νόσου.

Αντί λοιπόν να φοβάστε το καρκίνο του μαστού, βγείτε στην αντεπίθεση. Ξεκινήστε να εξετάζεστε συστηματικά και να έχετε πλήρη γνώση της φυσιολογίας των μαστών σας. Προλάβετε τον καρκίνο πριν σας προλάβει εκείνος.

Οι εξετάσεις που πρέπει να κάνει μια γυναίκα είναι ανώδυνες, πρέπει να γίνονται σε ετήσια βάση σε ηλικία άνω των 30 ετών, και είναι οι εξής:

1. Κλινική εξέταση, ψηλάφηση των μαστών από γυναικολόγο ή ογκολόγο μαστολόγο.

2. Μαστογραφία. Η οποία θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν προλαμβάνει όλους τους καρκίνους. Για την ακρίβεια, «χάνει» τουλάχιστον το 10% των καρκίνων του μαστού. Γι αυτό η κλινική εξέταση είναι επιβεβλημένη.

3. Υπέρηχο μαστών. Είναι απεικονιστική εξέταση, που μπορεί να ζητηθεί απο τον γιατρό συμπληρωματικά της μαστογραφίας, όταν υπάρχει κάποιο εύρημα και πρέπει να διερευνηθεί εάν είναι κυστικό ή συμπαγές.

Επίσης, ο υπέρηχος μπορεί να εντοπίσει μικρές βλάβες που δεν μπορούν να εντοπιστούν με τη μαστογραφία ή την κλινική εξέταση.

Υπέρηχο μαστών μπορούν να κάνουν και έγκυες γυναίκες για να διερευνηθεί τυχόν ύποπτο ογκίδιο, χωρίς να κινδυνεύει η κύηση δεδομένου ότι σε αυτήν εξέταση δεν υπάρχει ακτινοβολία.

4. Η αυτοεξέταση των μαστών σας। Ψηλαφώντας μόνες σας τακτικά το στήθος σας, μαθαίνετε την φυσιολογία των μαστών σας, και μπορεί να εντοπίσετε κάποιο ογκίδιο που δεν πιάνατε παλιότερα. Βέβαια, δεν μπορούν να βρεθούν όλοι οι καρκίνοι με αυτόν τον τρόπο, αλλά είναι μια συνήθεια που πρέπει να εφαρμόσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.