Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ιταλία: Έξι νεκροί για να απολαύσει ο σερβιτόρος τη θέα

«Αντονέλο, έλα να δεις, είμαστε πολύ κοντά στο Τζίλιο σου» είπε σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγη ώρα πριν από την τραγωδία, ο καπετάνιος του Costa Concordia, απευθυνόμενος στον επικεφαλής των σερβιτόρων. Ωστόσο, η επιλογή του να περάσει τόσο κοντά από τις ακτές «σέρβιρε» τον θάνατο έξι, μέχρι στιγμής, ανθρώπων.

Ιταλία: Έξι νεκροί για να απολαύσει ο σερβιτόρος τη θέα

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Serra, ο καπετάνιος θέλησε να ευχαριστήσει τον επικεφαλής των σερβιτόρων, ο οποίος κατάγεται από το συγκεκριμένο ιταλικό νησί, ακουμπώντας στην κυριολεξία τις ακτές, με αποτέλεσμα τη βύθιση του πλωτού «παλατιού».

«Προσοχή, είμαστε πάρα πολύ κοντά στην ακτή»

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, λίγο πριν από το δυστύχημα, ο καπετάνιος είχε απευθυνθεί στον επικεφαλής, Αντονέλο Τιέβολι, καλώντας τον στη γέφυρα του πλοίου. Μάλιστα, ο Τιέβολι θα έπαιρνε άδεια την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά λόγω έλλειψης αντικαταστάτη αναγκάστηκε να παραμείνει στο πλοίο.

Έτσι, ανέβηκε στη γέφυρα, έσκυψε στην κουπαστή και βλέποντας το πλοίο να πλησιάζει επικίνδυνα στο νησί, φώναξε στον καπετάνιο: «προσοχή, είμαστε πάρα πολύ κοντά στην ακτή». Όμως το πλοίο προσάραξε ακριβώς μετά την προειδοποίηση αυτή, σύμφωνα με την Κοριέρε.

Ο προϊστάμενος των σερβιτόρων κατέθεσε στην ακτοφυλακή και αναμένεται να επαναλάβει την κατάθεσή του στους καραμπινιέρους, στο πλαίσιο της έρευνας για την εξακρίβωση των συνθηκών του δυστυχήματος, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Χθες το βράδυ η εταιρεία στην οποία ανήκει το Costa Crociere επέρριψε ευθέως την ευθύνη στον καπετάνιο του, κατηγορώντας τον ότι διέπραξε σφάλματα όσον αφορά την πορεία του πλοίου, αλλά και τη διαχείριση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που προέκυψε.

«Δεν θα ήθελα να είμαι ο κυβερνήτης του Τιτανικού»

Ο καπετάνιος είχε δηλώσει το 2010 στην τσεχική εφημερίδα Dnes ότι «δεν θα ήθελε να ήταν ο κυβερνήτης του Τιτανικού». Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει πως «δεν θα ήθελα να βρεθώ ποτέ στη θέση του καπετάνιου του Τιτανικού, ο οποίος ήταν υποχρεωμένος να πλεύσει στον ωκεανό ανάμεσα στα παγόβουνα. Όμως πιστεύω ότι χάρη στην προετοιμασία, μπορεί κανείς να θέσει υπό έλεγχο κάθε κατάσταση και να προλάβει ενδεχόμενα προβλήματα», σημείωνε.

«Η ασφάλεια των επιβατών μετράει πάνω απ' όλα!», υπογράμμιζε τότε ο Σκετίνο.


Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.