Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Το κόκκινο κρασί εναντίον του καρκίνου του μαστού!


Μια ακόμη ευεργετική επίδραση της χημικής ουσίας ρεσβερατρόλης που υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στο κόκκινο κρασί ανακάλυψαν ερευνητές στην Ιταλία. Όπως διαπίστωσαν, η ρεσβερατρόλη η οποία περιέχεται εκτός από τα σταφύλια, στα σμέουρα, στα μύρτιλα αλλά και στα φιστίκια μπορεί να εμποδίζει την εξέλιξη του καρκίνου του μαστού μπλοκάροντας ορμόνες που συνδέονται με την ασθένεια.

Η ανακάλυψη

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλαβρίας ανακάλυψαν μετά από πειράματα στο εργαστήριο ότι η προσθήκη ρεσβερατρόλης σε καρκινικά κύτταρα του μαστού οδηγούσε σε σημαντική μείωση του αριθμού τους. Αντιθέτως καρκινικά κύτταρα στα οποία δεν είχε προστεθεί η ουσία συνέχισαν να αναπτύσσονται κανονικά.

Περαιτέρω πειράματα αποκάλυψαν ότι η ευεργετική δράση της ρεσβερατρόλης συνδεόταν με δραστική μείωση των επιπέδων υποδοχέων οιστρογόνων. Το γεγονός αυτό είναι σημαντικό με δεδομένο ότι εκατοντάδες μελέτες έχουν πλέον δείξει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων σχετίζονται με αύξηση του κινδύνου για ορμονοεξαρτώμενους καρκίνους του μαστού.

Δεν είναι πανάκεια

«Η ρεσβερατρόλη μπορεί να αποτελέσει ένα φαρμακολογικό εργαλείο για την αντιμετώπιση καρκίνων του μαστού που είναι ανθεκτικοί στην ορμονοθεραπεία»
ανέφερε ο καθηγητής Σεμπαστιάνο Άντο, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

«Τα ευρήματα είναι συναρπαστικά αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνουν ότι θα πρέπει οι ασθενείς να σπεύσουν να ξεκινήσουν να πίνουν κόκκινο κρασί ή να λαμβάνουν συμπληρώματα ρεσβερατρόλης ως θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού» επεσήμανε από την πλευρά του ο καθηγητής Τζέραλντ Βάισμαν, επικεφαλής του επιστημονικού περιοδικού The FΑSEB Journal στο οποίο δημοσιεύεται η έρευνα.

TΟ ΒΗΜΑ


Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

1 σχόλιο:

  1. Χειρουργική επέμβαση του μαστού μείωση, θέλω να είμαι. Ψάχνω για έναν γιατρό από την Τουρκία.
    Göğüs estetiği

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.