Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Οι άντρες δεν αποδέχονται την κατάθλιψη !


Για τους άντρες είναι πιο εύκολο να δεχθούν ότι είναι πολύ κουρασμένοι, οξύθυμοι ή ότι έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για την εργασία τους, παρά να παραδεχθούν ότι έχουν συναισθήματα θλίψης ή ακόμα χειρότερα ότι πάσχουν από κατάθλιψη.

Πολλοί είναι αυτοί που ομολογούν ότι θα προτιμούσαν να πιούν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ για να ξεχάσουν τα προβλήματά τους παρόλο που το αποτέλεσμα ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα παρέμενε το ίδιο. Τα προβλήματα που δημιουργούν τα συναισθήματα θλίψης είναι εκεί και το επόμενο πρωί γιατί πρέπει να λυθούν και όχι να παραβλέπονται.

Μέσα από αυτή τη σκέψη οι άντρες προτιμούν να γίνουν αλκοολικοί ή χρήστες άλλων ουσιών σε μεγαλύτερο ποσοστό συγκριτικά με τις γυναίκες. Οι ερευνητές εντούτοις αναζητούν πίσω από αυτή την κατάσταση μια υποβόσκουσα κατάθλιψη που εμφανίζεται κυρίως στους άντρες και μπορεί να καλυφθεί από την κατάχρηση τέτοιων ουσιών, κάνοντας δυσκολότερη την αναγνώριση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης ως χωριστή ασθένεια και η οποία χρειάζεται θεραπεία.

Μη αναγνωρίζοντας τα συναισθήματά τους, ζητώντας βοήθεια ή κατάλληλη θεραπεία, οι άντρες προσπαθούν μέσω του αλκοόλ, την χρήση ουσιών, την απαισιοδοξία, τη χρήση βίας ή την οξυθυμία να αντιμετωπίσουν την κατάθλιψη. Κάποιοι με την υπερβολική εργασία, προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημά τους από την οικογένεια και τους φίλους τους. Άλλοι πάλι έχοντας κατάθλιψη αποκτούν επικίνδυνα χόμπι και συνήθειες ζωής, παίρνοντας ρίσκα και θέτοντας τον εαυτό τους σε μεγάλο κίνδυνο.

Οι αυτοκτονίες των αντρών είναι πάνω από τέσσερις φορές περισσότερες από αυτές των γυναικών, αν και οι απόπειρες είναι περισσότερες στις γυναίκες. Το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα των αυτοκτονικών μεθόδων που ακολουθούν τα δύο φίλα αλλά και το προχωρημένο στάδιο της κατάθλιψης που έχουν κυρίως οι άντρες.

Οι γυναίκες δεν χρησιμοποιούν μέσα που να επιφέρουν άμεσα το θάνατο, ενώ οι άντρες αντιθέτως καταφεύγουν σε πιο θανατηφόρες μεθόδους. Συνήθως οι γυναίκες είναι αυτές που ακολουθούν θεραπεία για την κατάθλιψή τους, αφού έχουν δεχθεί ότι έχουν μια τέτοια νόσο, ενώ οι άντρες λόγω της άρνησης τους στο γεγονός, βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγαλύτερες κρίσεις καταθλιπτικών συναισθημάτων και έτσι οδηγούνται συχνότερα στην αυτοκτονία.

Όλο και περισσότερες έρευνες γίνονται ώστε να υπάρχει πιο έγκαιρη διάγνωση της κατάθλιψης κυρίως στους άντρες οι οποίοι δεν δέχονται ότι πάσχουν από αυτή. Η οικογένεια, οι φίλοι, οι συνάδελφοι και γενικότερα τα άτομα με τα οποία συναναστρέφεται κάποιος με κατάθλιψη είναι η καλύτερη βοήθεια στην αναγνώριση των πρώτων συμπτωμάτων της νόσου και της έγκαιρης θεραπευτικής αντιμετώπισής της.

Πηγή: CapitalHealth.gr

Αναρτήθηκε από Βάσια (Αγία Παρασκευή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.