Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Επιστροφή στην ξυλόσομπα, ακόμα και μέσα στα διαμερίσματα


Με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να «φλερτάρει» πλέον με το ένα ευρώ, μία στις τρεις πολυκατοικίες φέτος δεν θα παραγγείλει πετρέλαιο θέρμανσης. Επιπλέον, σύμφωνα με τους προμηθευτές, η μέση παραγγελία δεν ξεπερνά τα 500 λίτρα, όταν πέρσι έφτανε ακόμα και τα 1.000. Οι ιδιοκτήτες κατοικιών και οι ένοικοι διαμερισμάτων αδυνατούν να πληρώσουν το πετρέλαιο, με αποτέλεσμα οι διαχειριστές να αναζητούν μόνιμα συμβιβαστικές λύσεις με τους προμηθευτές. Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές στρέφονται σε... εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, όπως καυσόξυλα, σόμπες, με αποτέλεσμα να καταγράφεται αύξηση στη χρήση ξυλόσομπας κατά 30% και στα καυσόξυλα κατά 50%. Σύμφωνα με τους έμπορους καυσόξυλων, υπάρχει καινούργιο και μεγαλύτερο πελατολόγιο και μάλιστα πολλοί το έχουν γυρίσει και στη σόμπα. Μάλιστα σε διαμερίσματα όπου υπήρχε υποδοχή για σόμπα πετρελαίου, κάποιοι την έχουν αλλάξει και καίνε πλέον καυσόξυλα. Σε πλεονεκτικότερη θέση βρίσκονται όσοι χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές θέρμανσης. Παρά το υψηλό κόστος εγκατάστασης σε κάποιες περιπτώσεις, η εξοικονόμηση από το Φυσικό Αέριο μπορεί να φτάσει το 20%, από τη χρήση βιομάζας το 50%, ενώ με τους ηλιακούς συλλέκτες καλύπτεται το 30 με 40% της ενέργειας που απαιτείται. Για παράδειγμα μια πολυκατοικία που καταναλώνει 5 τόνους πετρέλαιο το χρόνο, με τη χρήση βιομάζας θα εξοικονομήσει περίπου 2500€.

Πηγή On-news.gr

Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.