Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Το κάπνισμα βλάπτει την καθημερινή μνήμη!


Οι καπνιστές χάνουν καθημερινά το ένα τρίτο της ημερήσιας μνήμης τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, η οποία έδειξε ακόμα πως η διακοπή του καπνίσματος «επαναφέρει» τη μνήμη. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Νορθάμπρια διαπίστωσαν πως οι καπνιστές έχουν μειωμένη ικανότητα ανάκλησης στη μνήμη τους των λεπτομερειών της καθημερινότητάς τους.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 72 φοιτητές ηλικίας 18-25 ετών του πανεπιστημίου, από τους οποίους ζητήθηκε να συνοδέψουν τους ερευνητές σε περιήγηση στους χώρους του campus. Στη συνέχεια, συμμετείχαν σε ένα «τεστ μνήμης του αληθινού κόσμου», στο οποίο έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούσαν όσα είχαν δει και είχαν κάνει στη διάρκεια της περιηγήσεως.

Όσοι κάπνιζαν, απέδωσαν άσχημα σε αυτό το τεστ – το ποσοστό επιτυχίας τους ήταν μόλις 59%. Όσοι όμως ήταν πρώην καπνιστές είχαν ποσοστό επιτυχίας 74%, ενώ όσοι δεν κάπνιζαν είχαν ποσοστό επιτυχίας 81%. Ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τομ Χέφερναν εκτιμά πως τα νέα ευρήματα παρέχουν ένα ακόμα επιχείρημα στη μάχη κατά του καπνίσματος.

«Είναι σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος πως το τσιγάρο επηρεάζει την καθημερινότητά του (και) μέσω των επιπτώσεων στις απλές νοητικές λειτουργίες», είπε. «Και είναι εξίσου σημαντικό να καταλάβει πως κόβοντας το κάπνισμα, θα δει άμεσα όφελος και στον τρόπο που θυμάται».


Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.