Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Η Ευρώπη μετά τη Σύνοδο Κορυφής ''νάνων'' ηγετών

- Ο Σαρκοζί κατηγορεί ευθέως την Αγγλία για το ναυάγιο που οφείλεται στους απαράδεκτους όρους τους- Από την Ενωμένη Ευρώπη των 27 στον ..μαθηματικό τύπο των 17+6 "πρόθυμων"- Πέφτουν ευρώ και Ευρώπη όπως έπεσαν Αμερική και Ασία- Ούτε ... κουβέντα από την ελληνική πλευρά, καμία αντίδραση ως τώρα- "Τελεσίγραφο" στις αδύναμες χώρες να πουν "ναι" θέλουν δεν θέλουν- Νωρίτερα ο μηχανισμός, αλλά προτείνονται μέτρα-φωτιά για τις χώρες με μεγάλο έλλειμμα.
Επί δέκα ώρες συζητούσαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μην καταφέρουν τελικά να πάρουν μια απόφαση που θα δώσει απάντηση στην κρίση χρέους αλλά και στις αγορές που δεν περιμένουν.
Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, οι ηγέτες κατάφεραν να συμφωνήσουν στον καθορισμό ενός ανώτατου ορίου για το μέγεθος του μόνιμου ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, το ESM, το οποίο θα περιορίζεται σε 500 δισ. ευρώ. Όμως το ποσό αυτό θα επανεξεταστεί το Ιούλιο του επόμενου έτους, όταν ο ESM αναμένεται να τεθεί σε ισχύ.Συμφώνησαν να διερευνήσουν την ιδέα της παροχής διμερών δανείων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύψους 200 €, για την ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους της Ευρώπης.
Στόχος των συνομιλιών είναι να επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο των « 27 », με αλλαγή των Συνθηκών, προκειμένου να εφαρμοστούν αυστηροί δημοσιονομικοί κανόνες στα κράτη μέλη της ΕΕ.Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ωστόσο, οι ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταλήξουν σε "συμφωνία 17 χωρών" της ευρωζώνης, αλλά παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσχωρήσουν σε μια τέτοια συμφωνία και όσες ακόμη χώρες το επιθυμούν.
Οι αλλαγές των συνθηκών ωστόσο έπεσαν στον τοίχο που έστησε το Λονδίνο. Το όχι των Βρετανών ουσιαστικά οδήγησε σε ναυάγιο.
Η απάντηση από τη Γερμανία ήταν ... “οκ, θα πάμε μόνοι μας οι 17” και έτσι επί της ουσίας μιλάμε για την πρώτη σοβαρή διάσταση μπροστά στην κρίση που θα έχει άγνωστα αποτελέσματα, σίγουρα όχι προς το καλύτερο...Όπως είπε μάλιστα ο Νικολά Σαρκοζί, εκτός των Βρετανών Ουγγαρία, Τσεχία και Σουηδία θα περάσουν τη συμφωνία από τα Κοινοβούλια τους, οι υπόλοιποι 23 φαίνεται πως είπαν το “ναι”Η μάχη της... Μάγχης.
Αυτό που έγινε χθες δείχνει ότι οι Βρετανοί δεν θέλουν να... μπλέξουν με τα προβλήματα του ευρώ, σαν να μην τους αφορά. Όπως είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον “Η πρόταση που έγινε δεν ήταν σύμφωνη με τα συμφέροντα της Βρετανίας, οπότε δεν έγινε δεκτή.”Αυτό και μόνο ήταν αρκετό να βγάλει “εκτός εαυτού τον Νικολά Σαρκοζί που δήλωσε χωρίς να κρύβει τον εκνευρισμό του πως είναι “απαράδεκτοι” οι όροι που έθεσε η Βρετανία και συμπλήρωσε ότι η νέα συμφωνία θα επικεντρωθεί στα 17 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης μέχρι το Μάρτιο του 2012.“Θα σώσουμε μόνοι μας το Ευρώ” είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν οι εξελίξεις τελικά οδηγούν σε ΕΕ δύο ταχυτήτων, ο Σαρκοζί απάντησε επίσης εκνευρισμένος: «Εμείς απλά προσπαθήσαμε να σώσουμε το νόμισμά μας».
Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ αρκέστηκε να πει ότι οι αποφάσεις για τη δημοσιονομική σταθερότητα ήταν ένα «θετικό αποτελέσμα».
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι δήλωσε ότι η νέα συμφωνία στην οποία έχουν καταρχήν καταλήξει οι ηγέτες θα περιλαμβάνει τα 17 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης και τις 6 υπόλοιπες χώρες-μέλη της ΕΕ.Η Γερμανία επιμένει ότι η δημοσιονομική πειθαρχία πρέπει να κατοχυρωθεί μέσω των κοινοτικών συνθηκών. Αν σας λείπει κάτι από το κάδρο, αυτό σίγουρα είναι η θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης. Μέχρι στιγμής, ώρες μετά τη λήξη των εργασιών δεν ακούστηκε η παραμικρή επίσημη θέση, κανένα σχόλιο. Η ελληνική πλευρά απλά λέει ότι θα υπάρξει πρώτα σύσκεψη για να εκτιμηθεί η κατάσταση “Η έκβαση είναι θετική για τη ζώνη του ευρώ”, είπε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, “το νέο δημοσιονομικό πακέτο μια καλή βάση για μια πειθαρχημένη δημοσιονομική πολιτική στη ζώνη του ευρώ”, συνέχισε όμως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά “μένει να αποδειχθεί”Φτάνοντας στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, φάνηκε ικανοποιημένη από τις πρώτες συμφωνίες, ωστόσο συμπλήρωσε πως “υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, θα πρέπει αυτή να είναι συντονισμένη, να είναι αποφασιστική”.
Η επιβολή των κυρώσεων στα απείθαρχα κράτη θα αποφασίζεται με ειδική πλειοψηφία. Προβλέπεται μάλιστα ότι δεν θα είναι δυνατό μία χώρα να αποφύγει τις κυρώσεις, παρά μόνο εάν την στηρίξουν τα τρία τέταρτα των άλλων χωρών μελών, δηλαδή πάνω από 20 χώρες.
Πηγή News it
Αναρτήθηκε από Φαίη (Αθήνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.