Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Έλληνες, οι πιο ”δουλευταράδες” της ΕΕ!

Μας έχουν σύρει τα εξ αμάξης…
Το τι έχουν ακούσει οι Έλληνες για την εργατικότητά τους τον τελευταίο καιρό –εντός και εκτός συνόρων- δεν περιγράφεται.
Τι τεμπέληδες, τι κοπανατζήδες, τι λουφαδόρους, τι χαραμοφάηδες του Νότου που καρπωνόμαστε τον κόπο των σκληρά εργαζόμενων του Βορρά. Όλα τα ακούσαμε, αλλά τώρα μία έρευνα της βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, φέρνει τα πάνω-κάτω.
Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας έβαλε στο… μικροσκόπιο τις ώρες εργασίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τι ανακάλυψε; Οι πιο «δουλευταράδες» στην ΕΕ είναι οι Έλληνες που εργάζονται κατά μέσο όρο 42,2 ώρες την εβδομάδα!
Όσο για τους Γερμανούς εργάζονται 35,6 ώρες (το ακούσατε κ Μέρκελ;).
Οι Γάλλοι 38 ώρες, οι Βρετανοί 36,3 ώρες, ενώ τις λιγότερες εργάζονται οι Ιρλανδοί (35 ώρες). Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας, οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης σε Ελλάδα και Αυστρία εργάζονται περισσότερες ώρες (43,7) από ό,τι οι εργαζόμενοι στην υπόλοιπη ΕΕ. Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας αφορούν το διάστημα Απρίλιο-Ιούνιο 2011. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει και η εφημερίδα The Guardian, με το μέλλον του κοινού νομίσματος να είναι αβέβαιο, είναι εύκολο να καταφεύγει κανείς σε στερεότυπα.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα στοιχεία αυτά εξηγούν γιατί οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται πως δεν φταίνε για την κρίση. Η εφημερίδα πηγαίνει ένα βήμα πιο κάτω, αφού δεν διστάζει να αντιπαραβάλλει τα στοιχεία Ελλάδας και Γερμανίας.
Αναφέρει ωστόσο ότι είναι εντελώς διαφορετική η εικόνα που προκύπτει από τον δείκτη παραγωγικότητας.
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η Βρετανία βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας και η Ελλάδα ακόμα πιο χαμηλά (χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο δείκτης παραγωγικότητας στην Ελλάδα είναι 76,3, ενώ στη Γερμανία 123,7).
Πηγή star.gr
Αναρτήθηκε από Φαίη (Αθήνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.