Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Κύριε Δήμαρχε είστε εδω;




Μόνο λύπη και αγανάκτηση είναι τα συναισθήματα πολλών κατοίκων της περιοχής της Καμάρας και της Ροτόντας. ...
Μετά τις πομφώδης δηλώσεις και ψεύτικες τελικά υποσχέσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης μετά την εκλογή του για μια ...πολιτισμένη Θεσσαλονίκη, η πόλη μας και ιδίως οι ιστορικές αυτές περιοχές Ροτόντας και αψίδας του Γαλερίου (Καμάρα) που έλκουν τον περισσότερο τουρισμό της πόλης μας είναι σε κακά χάλια. Δεν είναι δυνατόν κύριε Δήμαρχε να καμαρώνετε ότι ότι πήραμε τη διάκριση της πρωτεύουσας της νεολαίας της Ευρώπης για το 2014 ή ότι θα γίνει το μουσικό φεστιβάλ Womex στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2012 και από τη άλλη να αφήνετε τελείως ανεύθυνα να κακοποιείται η Ροτόντα, το ωραιότερο μνημείο της Θεσσαλονίκης το οποίο να σημειωθεί ότι περιλαμβάνεται στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco
Πριν από καιρό σας άκουσα μέσω των ειδήσεων να λέτε για την εμπειρία που ζήσατε με κάποια παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε μια από τις περιοχές που προφανώς συχνάζετε. Αμέσως σπεύσατε να ειδοποιήσετε την Δημοτική (μας) αστυνομία να τα απομακρύνει, αφού προηγουμένως όμως νιώσατε οργή!!!

Κύριε Μπουτάρη, εσείς από τη θέση του δημάρχου έχετε τη δυνατότητα να απομακρύνετε όποιο όχημα θέλετε λόγω της ιδιότητας σας και μάλιστα μόνον όταν έχετε (απ’ ότι φάνηκε) προσωπική εμπειρία. Αλλά, τι δήμαρχος είστε εσείς που αποφασίζετε να δράσετε μόνον όταν θίγεστε και βιώνετε κάτι προσωπικά; Ο διοικητής μιας πόλης δεν δρα ποτέ με βάση το θυμικό του αλλά με βάση το προγραμματισμό, την οργάνωση και τα πραγματικά προβλήματα. Αυτό δεν το γνωρίζετε; Αδιαφορείτε πλήρως για το τι γίνεται στο πιο ιστορικό μέρος της πόλης, δεν «δίνετε δεκάρα» για το πώς αισθάνονται οι κάτοικοί του που βλέπουν να υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής τους και από την άλλη ταράζεστε από μια προσωπική σας εμπειρία. Αλλά είπαμε, από τη στιγμή που δεν σας αγγίζει προσωπικά το θέμα, όταν το "εγώ" σας ιεραρχείται σε θέση άνωθεν του γενικού καλού των κατοίκων μιας περιοχής, όταν τα προβλήματα μας δεν βρίσκονται στην οπτική σας γωνιά, ανασηκώνετε απλά τους ώμους σας. Και όταν κάποιοι σας τα επισημαίνουν, καταφεύγετε στη γνωστή πρακτική του στρουθοκαμηλισμού!

Μήπως λοιπόν (και αυτό είναι πρόταση) θα έπρεπε να επισκεφτείτε τη περιοχή της Ροτόντας, να βιώσετε και τη δική μας «εμπειρία» μπας και φιλοτιμηθείτε να οργανώσετε τη προστασία του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου; Μήπως ακόμη καλύτερα θα έπρεπε να έρθετε ο ίδιος να νοικιάσετε κάποιο μικρό διαμέρισμα στη περιοχή μας να δείτε ότι είναι αδύνατον να ζήσει πλέον φυσιολογικός άνθρωπος; Θα δείτε τότε και μόνος σας κε Δήμαρχε πως κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών αλλά και μετά, όλη η περιοχή μας θυμίζει ένα τεράστιο αποχωρητήριο αφού οι παράνομοι αλλοδαποί που με την ανοχή σας πωλούν στα σεντόνια τους οτιδήποτε, ουρούν και αφοδεύουν οπουδήποτε! Θα μου πείτε ότι το γνωρίζετε αλλά φαίνεται ότι για να δράσετε χρειάζεται να έχετε τελικά ...προσωπική εμπειρία. Φωτογραφικό υλικό φαντάζομαι έχετε μπόλικο! ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Στέλνετε κατά καιρούς απλά μια ομάδα δημοτικής αστυνομίας σε συνεργασία με την Ελληνική αστυνομία, μαζεύετε τυπικά κάποια παράνομα προϊόντα και την επόμενη στιγμή (στην κυριολεξία) τα σεντόνια των αλλοδαπών ως δια μαγείας (!!!) είναι πάλι απλωμένα. Κύριε Δήμαρχε, τι είδους κακόγουστο παιχνιδάκι είναι αυτό; Αν δεν υπάρξει ουσιαστική βούληση για συγκρότηση ειδικής ομάδας που θα εποπτεύει τη περιοχή του μνημείου με ειδικές περιπολίες όπως έγινε στη περιοχή της πλατείας Ναβαρίνου πριν από μερικά χρόνια, το φαινόμενο δεν πρόκειται να σταματήσει. Οι διάφορες επεμβάσεις σας απλά φαίνεται οτι σας βγάζουν από μια υποχρέωση, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα. ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.

Σύντομα λοιπόν κε Δήμαρχε θα επανέλθω να Δια-φωτίσω με πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ για να σας υπενθυμίσω αυτά τα τα οποία περιέργως αποφεύγετε να αντιμετωπίστε, αλλά και να ενημερωθεί ο κόσμος για να μην εξαπατάται με ψεύτικα συνθήματα και υποσχέσεις।
Διαφωτιστής
απο το http://diafotistis.blogspot.com

Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.