Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Το «βαθύ λαρύγγι» της μαφίας του Θερμαϊκού


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας «PRO BANK», το οποίο προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί, αποτέλεσε το «βαθύ λαρύγγι» που παρ’ ολίγον να τινάξει στον αέρα την επιχείρηση εξάρθρωσης του πολυπλόκαμου κυκλώματος της Θεσσαλονίκης.

Από το προανακριτικό υλικό που βρίσκεται στη διάθεση των δικαστικών αρχών προκύπτει ότι στις 19 Ιουλίου του 2011, μεσούσης της αστυνομικής προανάκρισης, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, Μάρκος Καραμπέρης, πληροφορείται ότι εις βάρος του διενεργείται έρευνα.
Ο άνθρωπος που του μεταφέρει την πληροφορία -κατά την αστυνομία- ανήκει στην κατηγορία των κυρίων με τα «λευκά κολάρα». Ευυπόληπτος, κοινωνικά και οικονομικά καταξιωμένος, σε ανώτερη θέση στην τράπεζα «PRO BANK».

Πληροφορεί τον Καραμπέρη ότι έχει ήδη εκδοθεί βούλευμα, με το οποίο πρόκειται να γίνει άρση του τραπεζικού απόρρητου του ιδίου και των λοιπών διευθυνόντων της οργάνωσης και ουσιαστικά τον προειδοποιεί για τα περαιτέρω.

Πληροφορίες της zougla.gr αναφέρουν ότι η πληροφορία «έφτασε» στα αυτιά του Καραμπέρη, μέσω ενός ατόμου, αγνώστων λοιπών στοιχείων, το οποίο όμως σχετίζεται με την τράπεζα «PRO BANK».

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι το εν λόγω βούλευμα έφτασε και στα χέρια του ελεγχόμενου -εκείνη τη στιγμή- «εγκεφάλου», ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε για το περιεχόμενό του τα άτομα που αφορούσε.

Σταμάτησαν να μιλάνε

Η διαρροή είχε ως συνέπεια την άμεση διακοπή των ουσιωδών συνομιλιών και δη των σχετιζομένων με τις εγκληματικές δραστηριότητές τους από τις τηλεφωνικές συνδέσεις, οι οποίες βρίσκονταν υπό παρακολούθηση. Μάλιστα, σε επίδειξη δύναμης, τα μέλη του κυκλώματος -παρότι γνώριζαν πλέον ότι οι τηλεφωνικές συνδέσεις τους παρακολουθούνται- έβριζαν σκόπιμα τους άνδρες της αστυνομίας.

Το αποτέλεσμα ήταν να παρακωλυθεί η έρευνα, δυσχεραίνοντας τη συλλογή επιπλέον σημαντικών στοιχείων για τη διακρίβωση των αδικημάτων. Σύμφωνα μάλιστα με «πηγές» από την αστυνομία, η διαρροή του επίμαχου απορρήτου βουλεύματος κατά παράβαση τήρησης του απορρήτου και κατ’ επέκταση η γνώση των εμπλεκομένων για την παρακολούθηση των τηλεφώνων τους παρακώλυσαν την ήδη υφιστάμενη έρευνα και δυσκόλεψαν τη συλλογή περαιτέρω ουσιωδών στοιχείων για την εξακρίβωση των παράνομων δραστηριοτήτων τους.

Γλύτωσε την τελευταία στιγμή

Εκείνο πάντως που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στη «μαύρη λίστα» της οργάνωσης παρ’ ολίγο να προστεθεί ακόμη ένα πρόσωπο, ένας γνωστός επιχειρηματίας της συμπρωτεύουσας, ο οποίος αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του, καθώς δεν μπορούσε να επιστρέψει τα χρήματα (και τους τόκους) που είχε δανειστεί από την οργάνωση.

Στις 23 Οκτωβρίου του 2011, ο 54χρονος Ν.Μ. πήδηξε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή, γλυτώνοντας την τελευταία στιγμή. Από την έρευνα προέκυψε ότι όφειλε άγνωστο χρηματικό ποσό στον Δημήτρη Λαμπάκη, ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχηγός της δεύτερης υποομάδας του κυκλώματος.

Πηγή zougla.gr
Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.