Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Nέο σκάνδαλο: Διώκουν τους αδιάφθορους Πεπόνη-Μουζακίτη


"Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη", έλεγαν σήμερα στενοί συνεργάτες του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου σηματοδοτώντας ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αίτησης άσκησης ποινικής δίωξης των Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου για συνεργασία με τους ξένους στην τεχνητή διόγκωση του χρέους και συνεπώς τον υπογραφή του Μνημονίου.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης μελετά όλο το φάκελο που του έχει διαβιβάσει από χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες και αφορά τα υπομνήματα και τις ένορκες καταθέσεις των δύο οικονομικών εισαγγελέων, του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επόπτη των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, Νίκου Παντελή, όπως και τις καταθέσεις συνεργατών των δύο οικονομικών εισαγγελέων.

Ο κ. Παπαϊωάννου εξετάζει εάν θα στείλει ερώτημα (όπως λέγεται στη δικαστική ορολογία) στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για την αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, μετά τις παραιτήσεις (αίτημα αντικατάστασής τους) που έχουν ήδη υποβάλει.

Ακόμη, εξετάζει ο υπουργός Δικαιοσύνης το εάν θα ζητήσει ή όχι την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των δύο οικονομικών εισαγγελέων, κάτι που εμμέσως συμπεραίνεται από τη χθεσινή δήλωσή του, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης «έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης με τις συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές τους».

Παράλληλα, διερευνάται από την πλευρά του Υπουργείου Δικαιοσύνης το κατά πόσο θα προωθηθεί στη Βουλή η τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς θα αντικατασταθούν από συνάδελφό τους, ανώτερου βαθμού, δηλαδή από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Επίσης, έντονα απασχολεί τον κ. Παπαϊωάννου το ενδεχόμενο να δοθούν ή όχι στη δημοσιότητα τα υπομνήματα και οι ένορκες καταθέσεις των δύο οικονομικών εισαγγελέων που δόθηκαν στον κ. Μακρή, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθούν μόνο τα υπομνήματά τους.

Οι όποιες αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης θα γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες μέρες.

Πάντως, το όλο ζήτημα αποκτά μια άλλη διάσταση μετά τη σημερινή ενέργεια του κ. Πεπόνη να ζητήσει από τον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Νίκο Παντελή, την αποστολή στη Βουλή της δικογραφίας που αφορά την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) για ενδεχόμενες ευθύνες του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και μελών της κυβέρνησής του, αναφορικά με τη διόγκωση στοιχείων που αφορούσαν το ελληνικό έλλειμμα.

Να διευκρινιστεί ότι Ν. Παντελής, αφού μελετήσει τη δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ, θα αποφασίσει για την «τύχη της».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις, στην εκπνοή του 2011, τέθηκε στο αρχείο για πρώτη φορά η υπόθεση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, καθώς κρίθηκε ότι η υποβολή του αιτήματος παραίτησής τους οφείλεται στον παρορμητισμό τους και στην υπερβολική ευαισθησία τους, ο κ. Πεπόνης άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων, Γιάννη Καπελέρη και ενός ακόμη στελέχους του Υπουργείου Οικονομικών.

Η δίωξη αυτή αφορά το αδίκημα της απιστίας και σχετίζεται με καταγγελίες που έγιναν μετά την παραίτηση του πρώην γενικού γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων, Διομίδη Σπινέλλη, ο οποίος είχε αναφερθεί σε εγκύκλιο του κ. Καπελέρη για μη είσπραξη προστίμων σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή defencenet.gr
Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.