Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ειρηνικά ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της 17ης Ιανουρίου


Αθήνα: Ειρηνικά, χωρίς επεισόδια και με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων, ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις για την 24ωρη παναττική απεργία ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές που αναμένεται να πλήξουν εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα και ασφαλιστικές παροχές. Τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας οργάνωσαν συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Σύνταγμα, έχοντας την στήριξη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που καλούσαν με ανακοινώσεις τους σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας. Παρούσα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ήταν και η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία σε δηλώσεις της σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η φτώχεια του λαού και η χρεοκοπία του, δεν πρόκειται να γλιτώσει την ελληνική καπιταλιστική οικονομία από τη χρεοκοπία, από τον κατήφορο. Επομένως η λύτρωση βρίσκεται στον καθημερινό αγώνα του εργάτη και της εργάτριας. Αυτός ο αγώνας πρέπει να κατευθυνθεί σε ένα και μοναδικό σκοπό: να πάρουν στα χέρια τους την κρατική εξουσία., να μετατρέψουν σε λαϊκή περιουσία τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν, τον πλούτο που υπάρχει στην Ελλάδα».

Ερωτηθείσα σχετικά με τις εντολές για διακοπή του ρεύματος η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι «εάν αυτήν τη στιγμή στις γειτονιές και στους χώρους της δουλειάς οι εργαζόμενοι πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, μπορούν να αποτρέψουν τη διακοπή του ρεύματος. Δεν φοβόμαστε γιατί αν αυτή τη στιγμή δεν τσακίσουμε αυτό το χαράτσι θα έρθουν άλλα πολύ χειρότερα».

Σημειώνεται ότι σήμερα στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με το μετρό να παραμένει ακινητοποιημένο, ενώ τα υπόλοιπα μέσα έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας. Επίσης απεργούν οι δικηγόροι, οι τραπεζικοί, πέντε σωματεία ναυτεργατών, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα σε κάποια δρομολόγια, ενώ στάσεις εργασίας έχουν κηρύξει οι εκπαιδευτικοί.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, οι οποίοι προχωρούν σε 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο, μετά από απόφαση της Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και των άλλων Ενώσεων Εργαζομένων στα Μέσα Μαζική Ενημέρωσης.

Το μόνο επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα, ήταν η επίθεση διαδηλωτών σε άνδρα με πολιτικά, ο οποίος σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανήκει στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Ο άνδρας περνούσε από δρόμο παρακείμενο της πλατείας Συντάγματος και δέχτηκε αναίτια επίθεση από περίπου 30 άτομα, τραυματίστηκε στο κεφάλι και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι του έχουν αφαιρεθεί η ταυτότητα και το όπλο του.

Πηγή Φιλελεύθερος
Αναρτήθηκε από τον Αριστοτέλη (Νίκαια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.