Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Οι χρυσές αμοιβές του ΟΑΚΑ


Όργιο σπατάλης στο ΟΑΚΑ με υπέρογκους μισθούς και ανεξέλεγκτα επιδόματα φέρνει στο φως η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ". Επί επτά χρόνια, δύο στους τρεις εργαζομένους έπαιρναν επιδόματα χωρίς να έχουν υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως είναι το επίδομα κολυμβητηρίου, το οποίο αφορούσε πάνω από οκτώ άτομα και ήταν 200 ευρώ το μήνα.

Πολλές είναι οι περιπτώσεις που προκαλούν: Διευθυντής μέσα σε δύο χρόνια έπαιρνε επιδόματα ύψους 78.000 ευρώ χωρίς να υπάρχει σχετική έγκριση, ενώ νυχτοφύλακας είχε αμοιβή 3.400 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, γραμματέας έπαιρνε 3.900 και τεχνικός 4.150 απευθείας από προμήθειες ενώ θα έπρεπε να διενεργούνται διαγωνισμοί!

Μισθοί έως και 175% πάνω

Το μεγάλο φαγοπότι στο ΟΑΚΑ συνεχιζόταν μάλιστα και μετά την υπογραφή του μνημονίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μέσος όρος τακτικών αποδοχών των εργαζομένων ήταν τα 3.200 ευρώ, κατατάσσοντας τους εργαζομένους από τους πιο καλοπληρωμένους του Δημοσίου.

Από σύγκριση μάλιστα των βασικών μισθών του 2009 μεταξύ υπαλλήλων του ΟΑΚΑ και του Δημοσίου προκύπτει ότι οι πρώτοι έπαιρναν έως και 175% περισσότερα από τους τελευταίους.

Ειδικότερα, ο βασικός μισθός στην κατηγορία υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο ΟΑΚΑ ήταν 1.950. ευρώ τη στιγμή που στο Δημόσιο ήταν 711!

Μάλιστα, στα επιδόματα οι διαφορές είναι ακόμα μεγαλύτερες. Για παράδειγμα, ενώ το επίδομα γάμου στο Δημόσιο έφτανε τα 35 ευρώ, για τους υπαλλήλους στο ΟΑΚΑ άγγιζε τα 158 ευρώ.

Το πάρτι κρατούσε καλά από το 2004 έως και το 2007 όταν πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού ήταν ο Καραμανλής.

Δημιουργήθηκαν 91 προσωποπαγείς θέσεις, πλέον των 3560 που προβλέπονταν από το οργανόγραμμα του ΟΑΚΑ", λέει στην εφημερίδα υπηρεσιακός παράγοντας.

Παράλληλα, υπέρογκο ήταν και το κόστος των υπερωριών αφού μέσα σε ένα μήνα και μόνο άγγιζε τα 150.000 ευρώ ενώ από τις 2.500 ώρες δε δηλώθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας τουλάχιστον οι μισές.

"Ψαλίδι" με καθυστέρηση ετών

Στις αρχές του 2011 άρχισε να βαίνει προς το τέλος του το μεγάλο φαγοπότι καθώς οι μισθοί μειώθηκαν κατά 20% και κόπηκαν μαχαίρι τα περισσότερα επιδόματα.

Έτσι, οι συνολικές δαπάνες μισθοδοσίας έφτασαν τα 10,2 εκατ. από τα 21,4 το 2009 ενώ οι θέσεις εργασίας έχουν μειωθεί από τις 300 στις 240.

Παράλληλα, ο πρώτος μισθός ξεκινά από τα 1.830 ευρώ τη στιγμή που πριν ήταν 3.200 ευρώ ενώ αντίστοιχα στο Δημόσιο είναι τα 780 ευρώ!

Επίσης, οι εργαζόμενοι που επί υπουργίας Πολιτισμού Καραμανλή ήταν 450, σήμερα είναι 246 ενώ τα επιδόματα έπεσαν στα 33 ενώ ήταν 50 ευρώ.

Χαρακτηριστικό της χαοτικής κατάσταση είναι και το γεγονός πως ενώ από το 2010 έχουν γίνει εισηγήσεις για τη λεπτομερή καταγραφή περιουσιακών στοιχείων του ΟΑΚΑ ώστε ο οργανισμός να γνωρίζει τα περιουσιακά του στοιχεία μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει πρόοδος.

'Όπως σημειώνει και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Λάζαρος Γρύλλης, "δεν υπήρχε φρένο πουθενά" και προσθέτει πως είναι βέβαιος ότι το πάρτι που γινόταν έχει τελειώσει.

Πηγή news247.gr

Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.