Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Δασκάλα αποπλανούσε ανηλίκους μέσω facebook


Η 22-χρονη στην Κρήτη προσέγγιζε μαθητές μέσω διαδικτύου

Nέα υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκων αποκαλύφθηκε στην Κρήτη. Σύμφωνα με την Αστυνομία μια 22χρονη δασκάλα σε χωριό του νομού Χανίων μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης ( facebook ) προσέγγιζε ανήλικους και προφασιζόμενη ότι θα τους βοηθούσε στα μαθήματα τους, έκανε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Όπως έγινε γνωστό μετά από καταγγελία οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση. Από την έρευνα προέκυψε ότι η 22χρονη χρησιμοποιώντας την ιδιότητας της μέσω facebook γνώριζε αγόρια ηλικίας από 10 έως 15 ετών και τους υπόσχονταν πως θα τους βοηθήσει στα μαθήματα τους. Έτσι κατάφερνε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και όταν τους συναντούσε προχωρούσε σε ερωτικές πράξεις μαζί τους.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετική Διάταξη και Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στην Κρήτη ενώ από την ψηφιακή έρευνα και ανάλυση ηλεκτρονικών δεδομένων εντοπίστηκαν, στην ιστοσελίδα διάλογοι της 22χρονης με 15χρονο μαθητή Γυμνασίου στην Κρήτη.

Οι ηλεκτρονικοί διάλογοι, που είχαν ερωτικό περιεχόμενο, ήταν καταχωρημένοι στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε ο ανήλικος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 15χρονος μαθητής εξετάστηκε από τους αστυνομικούς και επιβεβαίωσε τους διαλόγους, καθώς και την αποπλάνησή του από την 22χρονη δασκάλα.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι η δασκάλα είχε ερωτική επαφή μαζί του, πριν πέντε περίπου μήνες, αφού προηγουμένως τον προσέγγισε, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, προφασιζόμενη ότι ήθελε να τον βοηθήσει στα μαθήματά του. Για την αποπλάνηση η μητέρα του ανηλίκου ζήτησε την ποινική δίωξη της δασκάλας.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της 22χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μια εξωτερική κάρτα μνήμης φωτογραφικής μηχανής, δυο εξωτερικές μνήμες, ένα κινητό τηλέφωνο και μια συσκευή ασύρματης πρόσβασης στο Ιντερνετ.

Παράλληλα σε έρευνα που έγινε στα αντικείμενα που κατασχέθηκαν, στο προφίλ της στο facebook αλλά και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) της δασκάλας βρέθηκαν διάφορες φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου με διάφορα άτομα για τα οποία δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα η ακριβής ηλικία τους καθώς και διάλογοι ανάλογου περιεχομένου.

Η έρευνα συνεχίζεται καθώς οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο η δασκάλα να εμπλέκεται και σε άλλες περιπτώσεις αποπλάνησης ανηλίκων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.

tovima.gr

Αναρτήθηκε απο Άννα (Παλλήνη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.