Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

1,6 δισ. ευρώ αναζητά το Δημόσιο

Στις αγορές βγαίνει αύριο το ελληνικό Δημόσιο για να δανειστεί 1,6 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας.

Πρόκειται για μια "δύσκολη" έκδοση όπως σημειώνουν στελέχη της αγοράς, η έκβαση της οποίας θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτικές εξελίξεις.

Ζητούμενο είναι καταρχήν η συμμετοχή εγχώριων και ξένων τραπεζών για την κάλυψη του δημοπρατούμενου ποσού και φυσικά το ύψος του επιτοκίου με το οποίο θα δανειστεί το Δημόσιο.
Στο οικονομικό επιτελείο ευελπιστούν για την επιτυχή έκβαση της δημοπρασίας.
Το ποσό της έκδοσης είναι 1 δισ. και με την αποδοχή μη ανταγωνιστικών προσφορών μπορεί να φθάσει στο 1,6 δισ. ευρώ το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης.
Την επόμενη Τρίτη 16 του μήνα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θα προχωρήσει, όπως είναι προγραμματισμένο, στην έκδοση εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας για την άντληση 2 δισ. ευρώ.
Με τα έσοδα αυτά των 3,6 δισ. ευρώ θα πρέπει να καλύψει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου λήξεις εντόκων γραμματίων ισόποσης αξίας.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως μέσα στον Δεκέμβριο λήγουν έντοκα ύψους 4 δισ. ευρώ, αλλά και ομόλογα (μετά τις 15 του μήνα) 2,9 δισ. ευρώ, για την αποπληρωμή των οποίων είναι αναγκαία η δόση των 8 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.