Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Γεύση από Ελλάδα, Παξοί.

Γεμάτο ελιές, πεύκα, κυπαρίσσια και θάμνους, με υπέροχες ακρογιαλιές, γραφικούς όρμους, μαγευτικές θαλάσσιες σπηλιές οι Παξοί διαθέτουν οικισμούς με δείγματα γνήσιας επτανησιακής αρχιτεκτονικής. Σε κάθε σημείο των Παξών μπορεί να φτάσει ο επισκέπτης από τους δρόμους και τα μονοπάτια του νησιού. Πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού που παρά την έντονη τουριστική κίνηση διατηρεί το παραδοσιακό χρώμα του είναι ο Γάιος.Τα νησάκια Άγιος Νικόλαος και Παναγία παρέχουν φυσική προστασία στο λιμάνι. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τα δύο αυτά νησάκια που αποτελούν στολίδια του λιμανιού. Μάλιστα το νησάκι του Αγίου Νικολάου έχει ενετικό φρούριο, εκκλησάκια καθώς και ανεμόμυλο. Το νησάκι της Παναγίας έχει το ομώνυμο μοναστήρι και ο γραφικός φάρος του θα σας κάνει να αναπολήσετε! Η Λάκκα είναι γραφικός παραθεριστικός οικισμός με παραδοσιακά σπίτια, όμορφα σοκάκια και μικρές πλατείες. Γύρω από την Λάκκα ελιές, πεύκα και κυπαρίσσια εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Το όμορφο ηλιοβασίλεμα μπορείτε να το θαυμάσετε από τον Φάρο και η θαλασσινή σπηλιά της Υπαπαντής υπήρξε καταφύγιο για τα υποβρύχια των συμμάχων κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.Μπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία Χαραμή, στο Κανόνι, στους Πλάνους, στο Αρκουδάκι, στον Ορκό και στο Λάκκο.Για τις παραδοσιακές ταβέρνες του και όχι μόνο φημίζεται ο Λογγός. Από το λιμανάκι του όπου νοικιάζονται βάρκες, μπορείτε να πραγματοποιήσετε εκδρομές στις γειτονικές παραλίες. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με παλιές τοιχογραφίες, το παλαιό ελαιοτριβείο, σαπωνοποιείο του Ανεμογιάννη με πήλινο άγαλμα στην είσοδο και σε λόφο πάνω από τον όρμο με όμορφη θέα στη γύρω περιοχή τον Ανεμόμυλο. Μπορείτε να κολυμπήσετε στο Λεβρεχιό, στο Μαρμάρι, στον Κήπο, στην παραλία Κηπιάδη, στη Γλυφάδα και στο Μονοδένδρι.Το επιβλητικό τοπίο του Ερημίτη με τους απόκρημνους βράχους, η Καστανίδα, περιοχή με άγρια φυσική ομορφιά και ο Ορθόλιθος, εντυπωσιακός κατακόρυφος βράχος σε μικρή απόσταση ανοιχτά των δυτικών ακτών του νησιού είναι σημεία που μπορείτε να επισκεφθείτε από το χωριό Μαγαζιά. Ο Οζιάς είναι απλωμένος σε χαμηλούς λόφους και παραλιακά. Στον Οζιά διατηρούνται ερείπια της παλαιοχριστιανικής εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας, στο Πόρτο και τα ερείπια του ναού του Αγίου Στεφάνου. Κοντά στον Οζιά βρίσκεται το Μογγονήσι που μια μικρή γέφυρα τον συνδέει με τους Παξούς και το Καλτσονήσι, με το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα.Κοντά στους Παξούς βρίσκονται τα νησάκια Άγιος Νικόλαος, Παναγία, Μογγονήσι και Καλτσονήσι. Κατά μήκος των δυτικών ακτών βρίσκονται οι βραχονησίδες Μάρμαρο, Κάτεργο και Ορθόλιθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.