Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών.

Είναι η συχνότερη ενδοκρινική - μεταβολική πάθηση των νέων γυναικών. Εμφανίζεται ιδιαίτερα συχνά στις έφηβες. Με βάση μελέτη, που έγινε στην Ελλάδα, η συχνότητα του συνδρόμου είναι περίπου 7%.Η αιτία δεν είναι ακόμα γνωστή. Η πιο μοντέρνα θεωρία υποστηρίζει την αλληλεπίδραση γονιδίων και περιβάλλοντος..
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ - ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.
Η εμφάνιση των συμπτωμάτων γίνεται κατά την εφηβεία.Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών αφορά παχύσαρκες, αλλά και λεπτόσωμες γυναίκες που μπορεί να εμφανίζουν:- διαταραχές περιόδου με ανώμαλο κύκλο- τριχοφυΐα σε πρόσωπο και σώμα- ακμή- λιπαρότητα δέρματος- τριχόπτωση από το τριχωτό της κεφαλής- υπογονιμότητα- ιστορικό σακχαρώδη διαβήτη στην οικογένεια- διαταραχές του σακχάρου και της ινσουλίνης
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ.
Η σωστή διάγνωση ξεκινά με την λήψη ενός σωστού, ατομικού και οικογενειακού ιστορικού της έφηβης. Εξαιρετικής σημασίας είναι τόσο οι ορμονικές, όσο και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις. Φυσικά, μέρος της διαγνωστικής διερεύνησης αποτελούν και οι απεικονιστικές εξετάσεις, με αναπόσπαστο εργαλείο το υπερηχογράφημα. Η διάγνωση του συνδρόμου πρέπει να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένα κριτήρια, σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες της Ευρωπαϊκής και Αμερικανικής Εταιρίας Αναπαραγωγής.Απώτερες επιπλοκές σε Πολυκυστικές ΩοθήκεςΟι ασθενείς με το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών, εκτός από τις διαταραχές της περιόδου και τις αισθητικές επιπτώσεις του (ακμή, τριχοφυΐα κλπ), έχουν αυξημένες πιθανότητες για υπογονιμότητα, οστεοπενία και οστεοπόρωση, σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακή νόσο.Θεραπευτική προσέγγιση στις Πολυκυστικές Ωοθήκες. Η θεραπεία στοχεύει στην καταπολέμηση:
• των αυξημένων ανδρογόνων,
• του κοιλιακού πάχους και
• της αντίστασης στην ινσουλίνη.
Σήμερα, όλες οι μεγάλες, ιατρικές, επιστημονικές εταιρίες υποστηρίζουν ότι η παχυσαρκία στις γυναίκες, καθώς παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του Συνδρόμου, είναι και βασικός στόχος για τη θεραπεία των Πολυκυστικών Ωοθηκών. Ο κύκλος γίνεται ξανά ομαλός, σε σημαντικό αριθμό γυναικών, που έχασαν βάρος με δίαιτα. Κάποιες φορές χρησιμοποιούνται και φάρμακα για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.Για πολλά χρόνια, χρησιμοποιείται η χορήγηση αντισυλληπτικών για τη θεραπεία του PCOS (Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών). Τα αντισυλληπτικά τελευταίας γενιάς δεν αυξάνουν το σωματικό βάρος. Χορηγούνται με ασφάλεια ακόμα και σε νεαρές ασθενείς με ινσουλινο-εξαρτώμενο διαβήτη.Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, φάρμακα, που βοηθούν το μεταβολισμό της ινσουλίνης, έχουν πολύ καλά αποτελέσματα και επαναφέρουν την περίοδο στα φυσιολογικά όρια, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά το πρόβλημα.Άλλες βοηθητικές θεραπευτικές παροχές στο ΣΠΩΟ πολύπλευρος χαρακτήρας της νόσου είναι φυσικό να απαιτεί και πολυποίκιλη αντιμετώπιση των καταστάσεων, που αυτή απαιτεί. Έτσι ο Γυναικολόγος, που ασχολείται με το αντικείμενο, πρέπει να φροντίζει έτσι ώστε να παρέχονται στις ασθενείς του διάφορες υπηρεσίες, προκειμένου να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εξάλλου, είναι συχνό το φαινόμενο, οι ίδιες οι νεαρές κοπέλες να ζητούν από το γυναικολόγο τους, τον οποίον εμπιστεύονται, να τους υποδείξει πως θα πραγματοποιήσουν ακόμη και υπηρεσίες που δεν είναι της ειδικότητάς του (αποτρίχωση με laser) ή δεν είναι ούτε καν ιατρικής φύσεως (παροχές Αισθητικής για αντιμετώπιση λιπαρότητας και φροντίδας του δέρματος λόγω της ακμής).Για την επίτευξη της σωστής και πλήρης αντιμετώπισης του Συνδρόμου των Πολυκυστικών Ωοθηκών, αλλά και για την ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών προς τις νεαρές γυναίκες-ασθενείς τους γυναικολόγοι, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχουν εντάξει στους χώρους τους ποικιλία τέτοιων διαδικασιών (αδυνάτισμα, αποτρίχωση με λέιζερ, αντιμετώπιση της ακμής, φροντίδα δέρματος και άλλες υπηρεσίες Αισθητικής, κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.