Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος

Ο τεχνοκράτης, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ επικρατέστερος για να ηγηθεί της νέας μεταβατικής κυβέρνησης

Ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος είναι όπως όλα δείχνουν ο επικρατέστερος διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου στην πρωθυπουργία της χώρας. Σε αυτό όπως φαίνεται καταλήγουν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Α. Σαμαράς, σε μια ιστορική συμφωνία που επισφραγίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Ο κ. Παπαδήμος ο οποίος θα ηγηθεί της νέας μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας, τα μεσάνυχτα επιβιβάστηκε σε προγραμματισμένη πτήση από τη Βοστώνη όπου βρισκόταν, για τη Φρανγκφούρτη. Επόμενος σταθμός του κ. Παπαδήμου θα είναι μάλλον η Αθήνα, για να αναλάβει το κορυφαίο κυβερνητικό πόστο, ίσως την πιο κρίσιμη στιγμή μετά την μεταπολίτευση.

Το προφίλ του κ. Παπαδήμου

Ο Λουκάς Παπαδήμος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογία – Μηχανολογία και έκανε διδακτορικό στα οικονομικά. Μέχρι το 1985 εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ και ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος (1985 - 1993). Το 1993 διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας παραμένοντας μέχρι το 2002.

Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010.Σημαντική είναι και η ακαδημαϊκή καριέρα του Λουκά Παπαδήμου. Την περίοδο 1975 – 1984 υπήρξε επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης ενώ το 1988 εξελέγη καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2006 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Το 2010 ο Λουκάς Παπαδήμος τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.

Τα οφέλη από την τοποθέτηση του Λ. Παπαδήμου στον πρωθυπουργικό θώκο

Η ιστορική συμφωνία που έλαβαν χθες βράδυ ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσδοκά να αποσοβήσει εθνικές περιπέτειες στην Ευρώπη, καθώς θεωρείται πρόσωπο εμπιστοσύνης τόσους για τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα , όσο και για τους ξένους ηγέτες και τις αγορές.

Οι ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές βρίσκουν την χαμένη αξιοπιστία της χώρας από πλευράς εκπροσώπησης καθώς και έναν ευυπόληπτο τεχνοκράτη διεθνούς βεληνεκούς που θα προσδώσει ένα κλίμα σταθερότητας στην Ευρωζώνη και στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.