Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Θαμμένος θησαυρός άνω των 100 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Σε αστρονομικά επίπεδα για την χώρα μας φαίνεται πως διαμορφώνεται η αξία των εγκάτων της ελληνικής γης.

Θαμμένος θησαυρός άνω των 100 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), σε τρία Οικόπεδα της Δυτικής Ελλάδας τα κοιτάσματα πετρελαίου φτάνουν μέχρι και τα 300 εκατ. βαρέλια, κάτι που μεταφράζεται σε αξία περίπου 20 δισ. ευρώ σε βάθος 15ετίας ή και 20ετίας.

Πρόκειται για τις περιοχές «Πατραϊκός Κόλπος», «Ιωάννινα» και «Κατάκολο», για τις οποίες το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εκτιμά ότι υπάρχουν απολήψιμα κοιτάσματα 250 με 300 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και για την εκμετάλλευση τους έχει προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός.

Επιπλέον σύμφωνα με το ΙΓΜΕ, η αξία των μετρημένων μεταλλευτικών αποθεμάτων στη χώρα είναι 79 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για 23,5 εκατομμύρια τόνους νικελίου, βωξίτη, χρωμίου, χρυσού, αργύρου, χαλκού, χρωμίου, μολύβδου και ψευδάργυρου.

Αν στο παραπάνω ποσό το οποίο ανέρχεται περίπου στα 100 δις. ευρώ, προστεθούν και οι εκτιμήσεις επιστημόνων πως κάτω από την Κρήτη υπάρχει κοίτασμα φυσικού αερίου αξίας 300 δισεκατομμυρίων ευρώ, τότε το ποσό ανεβαίνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Όσον αφορά βέβαια την Κρήτη δεν υπάρχουν ακόμα αποτελέσματα σεισμικών ερευνών.

Σε κάθε περίπτωση για να μπορέσει η χώρα να ωφεληθεί από τον ορυκτό της και όχι μόνο πλούτο θα πρέπει να προχωρήσουν αποφασιστικά οι ενέργειες της κυβέρνησης που βρίσκονται ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο.


Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κϋπρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.