Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

«Φιλική Εταιρεία» για την Ελλάδα


Κάτοικοι της πόλης Λίμπεκ ίδρυσαν εταιρεία φιλίας με την προσωνυμία
«Ο Γλάρος Ιωνάθαν », για να εκφράσουν την αγάπη και τη συμπαράστασή τους στη χώρα μας.
Οι ιδρυτές της γερμανοελληνικής εταιρείας φιλίας με τις σημαίες των δύο χωρών. Στο άκρο δεξιά η Γκαμπριέλα Σλιχτ
«Σας ακούμε, σας βλέπουμε, σας αγκαλιάζουμε» είναι το μήνυμα που στέλνουν δεκάδες Γερμανοί πολίτες από την πόλη Λίμπεκ που, σε πείσμα των καιρών και της κοινής γνώμης της χώρας τους, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν και να στηρίξουν την Ελλάδα.
Περίπου 60 άτομα που αγαπούν την Ελλάδα και τη θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης συγκεντρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες και ίδρυσαν μια γερμανοελληνική εταιρεία φιλίας, που έχει σκοπό να φέρει πιο κοντά τους δύο λαούς.
Για την Γκαμπριέλα Σλιχτ, η οποία φιλοξένησε στο σπίτι της την ιδρυτική συνάντηση των μελών της εταιρείας, η αγάπη για την Ελλάδα προϋπήρχε της οικονομικής κρίσης. Εκανε μάλιστα και μαθήματα Ελληνικών. Η αφορμή, ωστόσο, δόθηκε από την περιπέτεια μιας Ελληνίδας φίλης της, ιδιοκτήτριας μιας μικρής τουριστικής επιχείρησης στη Νάξο.
Η πρωτοβουλία των Γερμανών έρχεται να προστεθεί στο κίνημα συμπαράστασης που αναπτύσεται στην Ευρώπη υπέρ των Ελλήνων
«Τον πρώτο καιρό τα πράγματα πήγαιναν καλά αλλά στην πορεία η επιχείρηση άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Σήμερα η φίλη μου κινδυνεύει να καταστραφεί οικονομικά» λέει στο «Εθνος».
Ενας από τους σκοπούς της εταιρείας είναι να ανατρέψει τα στερεότυπα που υπάρχουν για τους Ελληνες στη Γερμανία αλλά και για τους Γερμανούς στην Ελλάδα. «Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι Γερμανοί δεν είναι κακοί άνθρωποι που μισούν την Ελλάδα. Την αγαπάμε τη χώρα σας. Αυτούς που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι οι πολιτικοί σας» επισημαίνει η κ. Σλιχτ. Από συζητήσεις της γνωρίζει, επίσης, ότι οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τους Ελληνες δεν βρίσκουν σύμφωνους πολλούς Γερμανούς.
Ο πρόεδρος της Γερμανοελληνικής Εταιρείας Κιέλου, Δ. Μάστορας
«Τα περί τεμπέληδων που ξοδεύουν τα χρήματα των χωρών του Βορρά είναι ψέματα. Δυστυχώς υπάρχει παραπληροφόρηση στη Γερμανία. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξουν αυτές οι πεποιθήσεις» λέει.
Η εταιρεία ονομάζεται «Ο Γλάρος Ιωνάθαν». Πήρε το όνομά της από το μυθιστόρημα του Ρίτσαρντ Μπαχ «Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον».
Σε αυτό το αλληγορικό μυθιστόρημα ο Ιωνάθαν απολαμβάνει, ενώ πετάει, την ελευθερία και τις εμπειρίες που βιώνει σε αντίθεση με τους υπόλοιπους γλάρους του σμήνους οι οποίοι αντιμετωπίζουν το πέταγμα μόνο ως τρόπο να μετακινούνται και να βρίσκουν τροφή. Στο τέλος ο Ιωνάθαν βιώνει την απόρριψη και αναγκάζεται να αποκοπεί από τους υπόλοιπους γλάρους. «Αυτό το μυθιστόρημα έχει πολλούς παραλληλισμούς με την Ελλάδα και τη σχέση της με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης» καταλήγει η κ. Σλιχτ.
Η υπεύθυνη Τύπου του προξενείου της χώρας μας στο Αμβούργο, Αννα Γεωργίου, παραβρέθηκε στην εκδήλωση μεταφέροντας το μήνυμα της γενικής προξένου Κατερίνας Δημάκη. «Χαίρομαι πολύ που αυτούς τους δύσκολους καιρούς συμπαραστεκόμαστε όλοι ενωμένοι στην πατρίδα μου, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και μπορούμε να εμβαθύνουμε τις ιστορικά στενές σχέσεις των χωρών μας. Γιατί η στήριξη που χρειαζόμαστε σίγουρα δεν είναι μόνο οικονομικής φύσεως. Χρειάζεται περισσότερο και η ιδεολογική στήριξη» αναφέρει η πρόξενος.
Δ. Μάστορας
Με ρωτούν πώς να βοηθήσουν την Ελλάδα
Ο Δ. Μάστορας, ο οποίος είναι πρόεδρος της Γερμανοελληνικής Εταιρείας Κιέλου, ήταν παρών στην ιδρυτική συγκέντρωση του «Ιωνάθαν». Οπως λέει, η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η νεότερη από τις 50 που έχουν δημιουργηθεί στη Γερμανία από τον καιρό που πήγαν εκεί οι πρώτοι Ελληνες μετανάστες.
«Στη Γερμανία υπήρχαν πάντα πολλοί άνθρωποι που αγαπούσαν την Ελλάδα. Τα πιο παλιά χρόνια ήταν κυρίως αρχαιολάτρες, αλλά οι νεότεροι έχουν στο βλέμμα τους τη σημερινή Ελλάδα» λέει στο «Εθνος». Ο κ. Μάστορας διαπιστώνει ότι οι περισσότεροι Γερμανοί αντιμετωπίζουν τη χώρα μας με καχυποψία. «Ακόμα και σε πολύ στενές σχέσεις, όταν προκύψει οικονομικό θέμα ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του. Ομως όσοι αγαπούν την Ελλάδα οργανώνονται και προσπαθούν να βοηθήσουν. Εχω δεχτεί πολλά τηλέφωνα από Γερμανούς πολίτες που ρωτούν τι μπορούν να κάνουν για την Ελλάδα. Ευτυχώς η ευρωπαϊκή ιδέα είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στις συνειδήσεις των Ευρωπαίων που δεν μπορεί να εξαφανιστεί εύκολα».
Πολλά γερμανικά ΜΜΕ, τονίζει ο κ. Μάστορας, επιτίθενται στους Ελληνες με άδικους χαρακτηρισμούς και αυτό τον προβληματίζει εν όψει της τουριστικής περιόδου. «Ανησυχώ γιατί δεν ξέρω τι αντιμετώπιση θα έχουν το καλοκαίρι οι Γερμανοί που θα την επισκεφθούν. Οι σχέσεις των δύο λαών ήταν πάντα καλές και δεν πρέπει να χαλάσουν».

Πηγή Στέλιος Βογιατζάκης svogiatzakis@pegasus.gr
Αναρτήθηκε από LiLA (London)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.