Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Σχέδιο ΕΛ.ΑΣ. να γίνουν "πάση θυσία" οι παρελάσεις!


«Οι παρελάσεις θα γίνουν πάση θυσία! Κανένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δεν θα ανέβει στην εξέδρα των επισήμων αλλά θα κατευθύνει τους αστυνομικούς. Αν κάποιος προσπαθήσει να διαλύσει την παρέλαση ή να στραφεί κατά των επισήμων θα παρέμβουν διμοιρίες των ΜΑΤ που θα βρίσκονται σε κοντινό σημείο. Εχει δοθεί άδεια για χρήση κλομπ και δακρυγόνων από την Αστυνομία αν υπάρξουν επεισόδια. Σε ειδικές περιπτώσεις θα υπάρξουν προληπτικές προσαγωγές υπόπτων. Θα εφαρμοσθεί δόγμα μηδενικής ανοχής».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βήματος, αυτές είναι οι εντολές της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς όλες τις αστυνομικές δυνάμεις της χώρας σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στις παρελάσεις, σε όλη την χώρα, την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαρτίου. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν σαν «παράδειγμα προς αποφυγή» τα τεκταινόμενα στον εορτασμό της 28ης Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη, όπου ομάδα πολιτών διέλυσε την στρατιωτική παρέλαση και στράφηκε εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ οι αστυνομικοί που ήσαν παρόντες κράτησαν παθητική στάση.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ φοβάται ότι «την Κυριακή θα γίνουν εκτεταμένα επεισόδια σε πολλές παρελάσεις» και γίνονται συνεχώς συσκέψεις των επιτελών. Οπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ «κύριο μέλημα είναι να ανταποκριθούμε σε τουλάχιστον 300 παρελάσεις που γίνονται σε όλη την Ελλάδα, να μην πολυδιασπαστούμε και να μην υπάρξει κανένα απρόοπτο. Ποτέ δεν έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα με τις παρελάσεις κι αυτό είναι πρόβλημα στον σχεδιασμό μας».

Η ρητή εντολή που έχει δοθεί σε όλους τους αστυνομικούς διευθυντές της χώρας είναι ότι «καμιά παρέλαση δεν θα διαλυθεί και δεν θα ματαιωθεί ό,τι κι αν επιχειρήσουν ομάδες διαμαρτυρομένων πολιτών. Η αστυνομία αν χρειασθεί θα πρέπει να επιδείξει πυγμή».

Πιο συγκεκριμένα οι εντολές που έχουν δοθεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες είναι:

- Μέχρι και λίγα 24ωρα πριν την παρέλαση πρέπει να έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο επικινδυνότητας κάθε παρέλασης με την καταγραφή ομάδων πολιτών που πιθανόν θα προσπαθήσουν να χλευάσουν τους επισήμους ή να προκαλέσουν επεισόδια. Γι' αυτό και ζητείται η ανάπτυξη σχετικού δικτύου πληροφοριών. «Υψηλής επικινδυνότητας» θεωρούνται παρελάσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά κι εκτός Αθηνών για τις οποίες έχουν προαναγγελθεί κινητοποιήσεις.

- Θα έχει υπάρξει προσυνεννόηση και «ανοιχτή γραμμή» των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με τους αρμόδιους αξιωματικούς - υπεύθυνους της στρατιωτικής παρέλασης ότι, άσχετα με οποιοδήποτε απρόοπτο η κίνηση των στρατιωτικών αγημάτων, θα συνεχισθεί και θα ολοκληρωθεί κανονικά.


- Σε περιοχές όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις, θα πρέπει να υπάρχουν προληπτικές προσαγωγές και έλεγχοι πολιτών -ανάμεσα σε αυτούς και ομάδες αντεξουσιαστών- για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ότι θα θελήσουν να προκαλέσουν επεισόδια. Ομως σε αρκετές περιπτώσεις αυτό δεν θα συμβεί προκειμένου να μην υπάρξουν «άσκοπες προστριβές αστυνομικών με πολίτες ιδιαίτερα σε μικρές τοπικές κοινωνίες».

- Θα υπάρξει ειδικό σχέδιο προστασίας και διαφυγής όσων δίνουν παρόν στην εξέδρα των επισήμων και γύρω από αυτήν όπου θα υπάρχει και έλεγχος της πρόσβασης...

- Κανένας υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ δεν θα δώσει παρόν στην εξέδρα των επισήμων και δεν θα καταθέσει στεφάνι σε μνημείο. Κι αυτό προκειμένου να κατευθύνει τα μέτρα ασφαλείας και να μην «εγκλωβισθεί» και αδρανοποιηθεί στην εξέδρα των επισήμων. Ως εκπρόσωποι της Αστυνομίας θα εμφανισθούν κατώτεροι αστυνομικοί ή συνδικαλιστές.


- Θα βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής όλη η ΕΛ.ΑΣ όπως και ειδικές υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική, η Κρατική Ασφάλεια κλπ.


- Σε όλο το μήκος της παρέλασης θα υπάρχουν αστυνομικοί ενώ σε κοντινό σημείο θα υπάρχουν διμοιρίες των ΜΑΤ που θα επέμβουν σε περίπτωση που επιχειρηθεί να εισέλθουν πολίτες στον χώρο της παρέλασης ή να στραφούν κατά των επισήμων. Σε αυτήν την περίπτωση θα παρέχεται «ελευθερία δράσης» προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη και να συνεχισθεί η παρέλαση. Εχει δοθεί άδεια να χρησιμοποιηθούν κλομπ από όλους τους αστυνομικούς.


- Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται και δεκάδες εισαγγελείς σε όλη την χώρα προκειμένου να εποπτεύουν το έργο των αστυνομικών και να χειρισθούν περιπτώσεις επεισοδίων και συλλήψεων πολιτών.


Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει καμπάνια από επιτελείς του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πολιτικούς αλλά και τοπικούς παράγοντες προκειμένου να «επικρατήσει η νηφαλιότητα».

Πηγή defencenet.gr

Αναρτήθηκε από Ναταλία (Χολαργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.