Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

ΣτΕ: Μέτρα προστασίας για την υγεία των κατοίκων της Μήλου


Έντονη είναι η ανησυχία στους κατοίκους της Μήλου, λόγω της διάχυσης περλίτη στον αέρα και την θάλασσα, λόγω της εξορυκτικής δραστηριότητας στο νησί.

Με απόφαση του ΣτΕ εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα για την προστασία της υγείας των κατοίκων. Το συμβούλιο απέρριψε την αίτηση μεταλλευτικής Ανώνυμης Εταιρείας που ζητάει να ανασταλεί η από 21.9.2011 απόφαση του υπουργού Υγείας που προβλέπει την επιβολή των μέτρων προστασίας των κατοίκων της Μήλου.

Με την τελευταία αυτή υπουργική απόφαση επιβλήθηκαν μέτρα για «την προστασία της υγείας του πληθυσμού της νήσου Μήλου από βλάβες προκαλούμενες από τη διάχυση υπερλέπτου περλίτη σε αέριο και υδάτινο περιβάλλον» που προέρχεται από την εξορυκτική δραστηριότητα στη Μήλο.

Η επίμαχη Ανώνυμη Εταιρεία έχει βιομηχανία εξόρυξης, επεξεργασίας, αποθήκευσης και διάθεσης περλίτη στις θέσεις Βούδια και Τσιγκράδο της Μήλου.

Από τις βιομηχανικές αυτές εγκαταστάσεις -όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ- παράγονται τα εξής εξορυκτικά απόβλητα: 1) στερεά-αδρανή τα οποία απορρίπτονται σε ορυχεία και 2) λεπτή σκόνη περλίτη η οποία μετά από επεξεργασία ρίπτεται στη θάλασσα (ακρωτήρι «Μούρη»).

Όμως, το 2007 ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας διενήργησαν έλεγχο. Στην σχετική έκθεσή τους σημειώνεται αυξημένος αριθμός οφθαλμολογικών περιστατικών (καταγράφηκαν στο Κέντρο Υγείας Μήλου) τα οποία αποδίδονται στον περλίτη και προτάθηκε η διεξαγωγή επιδημιολογικών μελετών για διαπίστωση των επιπτώσεων.

Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Πηγή www.zougla.gr

Αναρτήθηκε απο Άννα (Παλλήνη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.