Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο - Βάζουν "χέρι" και στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας



Σε κίνδυνο μπαίνουν ξαφνικά ακόμα και τα 580 ευρώ που προβλέπει το μήνα η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις των Βρυξελλών έθεσαν χθες και θέμα μειώσεων και των αμοιβών που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πολύωρες συσκέψεις, υπό τον γενικό γραμματέα κυρίου Ηλία Πλασκοβίτη με τα κλιμάκια της Τρόικα, στα οποία μετέχει και ειδική εργατολόγος του ΔΝΤ -η οποία στη συνέχεια κατευθύνθηκε και στα ενδότερα του γραφείου του υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου που είναι σε θέση να γνωρίζουν, ετέθη από την Τρόικα το θέμα μισθών καθώς η Τρόικα δεν φαίνεται να ικανοποιείται από τις περικοπές κατά 22% στους μισθούς των νεοεισερχομένων, την αποδόμηση των κλαδικών συμβάσεων και την κατάργηση της "μετενέργειας" ("after effect" σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποιούν στις συζητήσεις τους), ούτε όμως και από τις τελευταίες περικοπές που έγιναν.

Επιμένουν όμως και σε νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών αλλά και του φόρου μισθωτών υπηρεσιών, ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα στην αγορά εργασίας, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι χτες στο Ευρωκοινοβούλιο τόσο ο Επίτροπος Ρεν όσο και το μέλος της διοίκησης της ΕΚΤ Άσμουσεν έθεσαν την εσωτερική υποτίμηση ως προϋπόθεση παραμονής της χώρας στο ευρώ!

Μετά και τις τελευταίες μειώσεις που φτάνουν στο 22%, ο βασικός μηνιαίος μισθός διαμορφώνεται ήδη σε 586,08 ευρώ και το κατώτατο ημερομίσθιο στα 26,18 ευρώ το. Για τους νέους κάτω των 25 ετών η μείωση είναι 32% και ο βασικός μισθός τους διαμορφώνεται στα 510,95 ευρώ, ενώ το ημερομίσθιο στα 22,83 ευρώ.

Εκτός από τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, η Τρόικα άσκησε χθες πιέσεις και για να προχωρήσουν ταχύτερα οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα, ώστε να εκπληρωθεί η δέσμευση για 15.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπει στο Μνημόνιο για φέτος.

Την ίδια στιγμή, το κλιμάκιο της Τρόικας που ασχολείται με την φορολογία, πιέζει να προχωρήσει ταχύτατα η ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου ως τον Ιούνιο, αλλά ζητά να καλυφθεί άμεσα και η θέση του «υπερκομματικού» γενικού γραμματέα φορολογίας που «χηρεύει» εδώ και δύο μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο που θα επιλεγεί θα έχει τοποθετηθεί ως το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναρτήθηκε από Βάσια (Αγία Παρασκευή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.