Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Τα κατοικίδια ωφελούν την υγεία


Τα συναισθηματικά οφέλη από την απόκτηση ενός κατοικίδιου είναι πολλά: συντροφιά, στοργή, αγάπη άνευ όρων και διασκέδαση είναι μερικά μόνο από αυτά. Τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια τείνουν να γίνονται πιο κοινωνικά και να δείχνουν μεγαλύτερη κατανόηση και αυτοεκτίμηση από άλλα παιδιά.

Σύμφωνα όμως με έρευνες η συνύπαρξη με κατοικίδια έχει αποδειχτεί ότι προσφέρει επιπλέον ψυχολογικά και σωματικά οφέλη στην υγεία των ιδιοκτητών τους.
-Προλαμβάνουν την εμφάνιση εκζεμάτων και διαφόρων αλλεργιών στα παιδιά. Τα βρέφη που ζουν με σκυλιά (αλλά όχι με γάτες) εμφανίζουν μικρότερα ποσοστά εμφάνισης εκζέματος από αυτά που μεγαλώνουν χωρίς σκυλιά. Ενώ έχουν μια γάτα ή ένα σκύλο εμφανίζουν κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους τείνουν να εμφανίζουν λιγότερες αλλεργίες.
-Όσοι έχουν κατοικίδια εμφανίζουν χαμηλότερα ποσοστά χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων από αυτούς που δεν έχουν ζωάκια και τείνουν να εμφανίζουν χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών επεισοδίων.
-Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων έχουν ακόμη χαμηλή πίεση και μειωμένα επίπεδα άγχους.
-Όσοι έχουν σκυλιά ασκούνται κατά μέσο όρο περισσότερο από όσους δεν έχουν καθόλου κατοικίδια και έτσι αποφεύγουν την παχυσαρκία.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος
Αναρτήθηκε από LiLA (London)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.