Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ


Tα όργανα της μπάντας, η οποία συνέχισε να παίζει κατά τη διάρκεια του ναυαγίου του Τιτανικού, πήγαν στον βυθό μαζί με το τεράστιο πλοίο.

Τη δική του περιπέτεια έζησε όμως το βιολί του αρχηγού της μπάντας Wallace Hartley, ο οποίος έπαιζε όταν ο κόσμος επιβιβαζόταν στις σωστικές λέμβους. Όταν η σορός του Hartley είχε ανασυρθεί από το ναυάγιο, εκατό χρόνια πριν, ο Wallace κρατούσε σφιχτά στο στήθος του το βιολί. Αργότερα, στη λίστα με τα αντικείμενα που είχε πάνω του δεν υπήρχε καταχωρισμένο το όργανο. Ο τωρινός ιδιοκτήτης του βιολιού, που ζει στη Μ. Βρετανία, αποκάλυψε ότι το βιολί είχε πάει στα χέρια της αρραβωνιαστικιάς του η αρραβωνιαστικιάς του Wallace Hartley, Maria Robinson, και αυτή του το χάρισε.

Ο Wallace Hartley τέταρτος από αριστερά στην πρώτη σειρά

Η Robinson είχε πάρει το βιολί μετά το ναυάγιο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το ημερολόγιό της. Αυτή τη στιγμή οι επιστήμονες εξετάζουν αν πρόκειται για βιολί του Wallace Hartley. Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου βιολιού δεν έχει κάποια συγγενική σχέση με τον βιολιστή, ενώ το όργανο ήταν φυλαγμένο σε μία καφέ δερμάτινη θήκη που πάνω της είχε χαραγμένα τα αρχικά W.H. Σε περίπτωση που το κειμήλιο τεθεί προς πώληση θα σπάσει κάθε ρεκόρ σε σχέση με τα άλλα αντικείμενα του ναυαγίου. Σημειώνεται ότι τα κλειδιά του ταχυδρομικού γραφείου πωλήθηκαν στην τιμή των 101.000 λιρών το 2007.... tromaktiko


Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.