Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Γαλαξίδι: Γεύση από Ελλάδα

Γαλαξίδι: Γεύση από Ελλάδα

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα στη Ρούμελη, αναπνέοντας τον θαλασσινό αέρα του Γαλαξιδίου και βουτώντας τα πόδια στα κρύα ακόμα νερά της θάλασσας. Στη ρομαντική ναυτική κωμόπολη μυρίζουν τα λουλούδια στις αυλές και όλοι ετοιμάζονται για τις γιορτινές ημέρες. Ακολουθούμε τον Επιτάφιο στους Άγιους Πάντες και βλέπουμε τους Επιτάφιους των τριών ενοριών στο Γαλαξίδι να συναντώνται στην πλατεία. Την Κυριακή, το θαλασσινό αεράκι μπερδεύεται με τις μυρωδιές από ψητό κρέας πρώτης ποιότητας, που συνήθως είναι ντόπιο, από την ευρύτερη περιοχή. Αγαπημένη συνήθεια ο καφές στο λιμάνι, δίπλα στα κύματα, μετά το μεσημεριανό φαγητό, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.

ΠΩΣ ΠΑΜΕ
Το Γαλαξίδι απέχει από την Αθήνα περίπου 213 χλμ. Θα το προσεγγίσετε ακολουθώντας την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στρίβοντας στην έξοδο είτε προς Θήβα είτε προς Κάστρο. Από εκεί ακολουθείτε τις πινακίδες για Λιβαδειά, Αράχοβα, Δελφούς, Ιτέα και, τελικά, Γαλαξίδι.
Εναλλακτικά, μέσω της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών και αφού περάσετε τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, θα στρίψετε δεξιά προς Ναύπακτο και Γαλαξίδι. Τα χιλιόμετρα είναι περίπου τα ίδια και για τις δύο διαδρομές.
Επίσης, με το ΚΤΕΛ του νομού Φωκίδος (Τ/210-83.17.096). Το ταξίδι διαρκεί περίπου 4 ώρες και το εισιτήριο κοστίζει 18,60 ευρώ για απλή μετάβαση.

ΒΟΛΤΕΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Περίπατοι. Να γυρίσετε με τα πόδια όλο το Γαλαξίδι. Από τη βόλτα στα σοκάκια, όπου θα σταματάτε κάθε λίγο για να θαυμάσετε τα αρχοντικά καπετανόσπιτα, μέχρι την περαντζάδα στην Ακτή Οιάνθειας, το Γαλαξίδι αξίζει τον ποδαρόδρομο. Αξίζει και η βόλτα στο άλσος στην Πέρα Πάντα, απέναντι από το λιμάνι.
Ναυτικό Μουσείο. Σε κτίριο του 1868 στεγάζεται το μουσείο με την πλούσια ναυτική παράδοση του Γαλαξιδίου. Στην έκθεση θα δείτε ναυτικούς χάρτες, πίνακες με ιστιοφόρα, ημερολόγια καταστρώματος, ναυτικά όργανα και εξαρτήματα. Θα δείτε και το ιστορικό χειρόγραφο «Το Χρονικόν του Γαλαξειδίου» (Πληροφορίες: Τ/22650-41.795).
Αναρτήθηκε από LiLA (London)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.