Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Κλειστόν λόγω παρελάσεως


Τον αστικό ιστό της Αθήνας από το ΦΙΞ και τη Λεωφόρο Συγγρού έως την πλατεία Καραϊσκάκη και τη Λεωφόρο Αχιλλέως θα έχει αποκλείσει η ΕΛ.ΑΣ., από τα ξημερώματα της Κυριακής (06.00) έως και τη λήξη του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Θα έχει προηγηθεί η απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων στους δρόμους και τις πλατείες της πρωτεύουσας που αναγράφονται στον μακρύ κατάλογο που εξέδωσε η αστυνομία.

Εντός αυτής της «Απαγορευμένης πόλης» που στον χάρτη που ακολουθεί βρίσκεται μέσα στα όρια που σημειώνονται με έντονο χρώμα θα έχουν αναπτυχθεί 4.000 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ άλλοι 3.000 θα βρίσκονται σε ετοιμότητα στα πέριξ και εντός της αποκλεισμένης ζώνης. Οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι τουρίστες θα πρέπει να μη σταθμεύσουν τα οχήματά τους στους δρόμους που εντάσσονται στους σχεδιασμούς της αστυνομίας.
Τα κιγκλιδώματα που αντίκρισαν οι Αθηναίοι το πρωί του Σαββάτου γύρω από την πλατεία Συντάγματος και κατά μήκος της Λεωφόρου Αμαλίας και της οδού Πανεπιστημίου θα βρίσκονται στην ίδια θέση και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης. Όλα τα μέτρα θα ισχύσουν τρεις ώρες πριν από την έναρξη της Δοξολογίας στον Ναό του Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι έως και μετά τη λήξη της παρέλασης. Η διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης έχει μειωθεί στο απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα που απαιτείται για να διατηρηθούν τα προσχήματα, δηλαδή λίγο περισσότερο από τα τριάντα λεπτά.

Στον χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη θα έχουν τοποθετηθεί, όπως και το Σάββατο κατά τη μαθητική παρέλαση, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. με πολιτικά, οι οποίοι θα ελέγχουν το σημείο, ενώ ειδικοί αστυνομικοί θα παρακολουθούν κάθε κίνηση από τις ταράτσες των κτηρίων πέριξ της πλατείας Συντάγματος και από την ταράτσα της Βουλής. Με έντονο χρώμα σημειώνεται η ζώνη η οποία θα είναι αποκλεισμένη από την αστυνομία.

Προληπτικοί έλεγχοι και «επίλεκτοι» πολίτες
Όπως παρατηρήθηκε και το Σάββατο 24 Μαρτίου κατά τη μαθητική παρέλαση, διάφορες ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. θα ελέγχουν κάθε περίπτωση ατόμου που θα προκαλεί έστω και την υποψία ότι μεταφέρει κάτι που ενδεχομένως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας. Ο έλεγχος αυτός θα είναι σχολαστικότερος για εκείνους τους πολίτες που θα πλησιάσουν την πλατεία Συντάγματος. Άλλωστε, τα άτομα που θα εισέλθουν στην πλατεία ή στον χώρο κοντά στον Άγνωστο Στρατιώτη θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με ειδική άδεια ή διαπίστευση.
Οι δημοσιογράφοι, τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι φωτορεπόρτερ θα περιοριστούν σε ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί απέναντι από τις εξέδρες των επισήμων, αλλά δεν θα έχουν το δικαίωμα μετακίνησης. Το Σάββατο 24 Μαρτίου εντοπίστηκε ομάδα πολιτών που είχε συγκεντρωθεί στη γωνία Αμαλίας και Βασιλέως Γεωργίου. Κατά την αστυνομία, επρόκειτο για επίλεκτους πολίτες, αγνώστου ταυτότητος.
Οι δρόμοι και οι πλατείες που βρίσκονται εντός της ζώνης ελέγχου της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι εξής (αναγράφονται και οι ώρες έναρξης των απαγορεύσεων):
Από τις 06.00 έως το πέρας της Δοξολογίας στον Ι.Ν. Διον. Αρεοπαγίτου:
- Σκουφά, στο τμήμα της από την οδό Σίνα έως την πλ. Φιλικής Εταιρείας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο
- Λυκαβηττού, σε όλο το μήκος της
- Δημοκρίτου, στο τμήμα της από την οδό Σκουφά έως την οδό Σόλωνος
- Σόλωνος, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη έως την οδό Σίνα και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο
- Ομήρου, στο τμήμα της από την οδό Σκουφά έως την οδό Ακαδημίας
- Σέκερη, σε όλο το μήκος της
- Κουμπάρη, σε όλο το μήκος της
Από τις 06.30 έως το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης:
- Λ. Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της
- Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Αμαλίας έως Λ. Βασ. Κωνσταντίνου
- Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της
- Β. Γεωργίου Β΄, σε όλο το μήκος της
- Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της
- Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της
- Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της.
- Όθωνος, σε όλο το μήκος της
- πλατεία Ομονοίας
- Πειραιώς, στο τμήμα της από την πλ. Ομονοίας έως την Ιερά Οδό
- Αθηνάς, σε όλο το μήκος της
- Αγ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της
- πλατεία Καραϊσκάκη
- Καρόλου, σε όλο το μήκος της
- Μάρνη, στο τμήμα της από την πλ. Βάθη έως την οδό Καρόλου
- Πατησίων, στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου έως τη Λ. Αλεξάνδρας
- Θ. Δηλιγιάννη, στο τμήμα της από την πλ. Καραϊσκάκη έως την οδό Ι. Μεταξά
- Αχιλλέως, στο τμήμα της από την πλ. Καραϊσκάκη έως την οδό Θερμοπυλών
- πλατεία Συντάγματος
- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της
- Σταδίου, σε όλο το μήκος της
- Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Δ. Αρεοπαγίτου
- Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της

Δόγμα μηδενικής ανοχής και τα σενάρια για προβοκάτσια

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε πως θα ισχύσει το δόγμα περί μηδενικής ανοχής, που σημαίνει ότι η αστυνομία έχει εντολές να παρεμποδίσει κάθε πολίτη ή ομάδα πολιτών που επιδιώκουν ή υπάρχει η υποψία ότι θα επιδιώξουν πρόκληση επεισοδίων κατά τη διάρκεια των δύο παρελάσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ηγετικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ., οι άνδρες των ΜΑΤ έχουν λάβει εντολή για προληπτικούς ελέγχους πολιτών που φέρουν τσάντες ή σακίδια ή ακόμη και για προληπτικές προσαγωγές. Για τον λόγο αυτό κινητοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες Διευθύνσεις της Αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένης και της Κρατικής Ασφάλειας.
Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι άνδρες των ΜΑΤ έχουν εντολή χρήσης χημικών ακόμη και αν ανήκουν στις μονάδες άμεσης περιφρούρησης του χώρου των επισήμων στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Ανησυχίες για προβοκάτσιες

Για δεύτερη φορά εντός δεκαπενθημέρου, η γενική γραμματέας
του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναφέρθηκε σε πληροφορίες περί εκδήλωσης προβοκατόρικων ενεργειών κατά τις παρελάσεις. Η Αλέκα Παπαρήγα έχει αναφερθεί επανειλημμένως σε πληροφορίες περί κινητοποιήσεων ομάδων αποστράτων. Στις πληροφορίες αυτές αναφέρθηκε την Παρασκευή και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Σενάρια περί προβοκάτσιας, με στόχο την αναβολή των εκλογών, κυκλοφορούν έντονα τις τελευταίες ημέρες σε κύκλους της κοινοβουλευτικής Αριστεράς. Οι ίδιοι κύκλοι εντοπίζουν την ενδεχόμενη πηγή προβοκάτσιας στον ή στους χώρους της Άκρας Δεξιάς. Τα σενάρια αυτά ανακυκλώθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα και μετά τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων, που καταδεικνύουν την αδυναμία των δύο κομμάτων εξουσίας να συσπειρώσουν τις δυνάμεις τους, με αποτέλεσμα να μην υφίστανται σοβαρές ενδείξεις δυνατότητας σχηματισμού αυτοδύναμων ή συμμαχικών κυβερνήσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Επιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης
Ρεπορτάζ:Σωτήρης Σκουλούδης,Πέτρος Σιδερέας
Κάμερα:Παναγιώτης Σαγκούρης
Φωτογραφίες:Aλέκος Βουτσαράς

Πηγή www.zougla.gr
Αναρτήθηκε απο Άννα (Παλλήνη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.