Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.


Κατηγορίες Θεμάτων :

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

"Τρέχουν" να επιστρέψουν τα χρήματα των νοσοκομείων για να προλάβουν τις μηνύσειςΜετά τον σάλο που ξέσπασε στα ελληνικά νοσοκομεία με τα αποθεματικά τους να έχουν πάει στο μείον λόγω κουρέματος των ομολόγων και τους γιατρούς να απειλούν με μηνύσεις, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλάζει τακτική, σύμφωνα με το www.ygeianews.gr

Αναμένεται να προωθήσει ειδική ρύθμιση σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος ώστε να εξαιρεθούν τα ομόλογα των δημοσίων νοσοκομείων που κουρεύτηκαν λόγω PSI. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση αυτή αναμένεται να οδηγήσει στην επιστροφή περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς των νοσοκομείων, ποσό που αντιστοιχεί στο κεφάλαιο που κουρεύτηκε.

Να σημειωθεί ότι συνολικά τα αποθεματικά των δημοσίων νοσοκομείων αγγίζουν τα 550 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 100 βρίσκονταν σε καταθέσεις στην ΤτΕ συνεπώς μετατράπηκαν αυτομάτως σε ομόλογα. Αυτό συνέβη επειδή νόμος του 1997 προβλέπει ότι όλες οι καταθέσεις των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων στην ΤτΕ μετατρέπονται αυτομάτως σε κινητές αξίες του Ελληνικού δημοσίου.

Χθες πάντως οι γιατροί του νοσοκομείου Πατρών Άγιος Ανδρέας αποφάσισαν να καταθέσουν Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου με αφορμή την «μεγάλη κλοπή που έγινε μέσα, μέσα στο Σαββατοκύριακο, στα οικονομικά του Νοσοκομείου», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι «εκλάπη» το 70 % περίπου, επί των καταθέσεων που είχαν όλα τα Νοσοκομεία στη Τράπεζα Ελλάδος, καταθέσεις που προέρχονταν από τις εισπράξεις των Νοσοκομείων και αφορούσαν υποχρεώσεις προς τρίτους, προμηθευτές κλπ, μια κλοπή που για το Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας, ανέρχεται στο ποσό των 3,4 εκατ. ευρώ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναρτήθηκε από Βάσια (Αγία Παρασκευή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.