Η ομάδα μας :


Καλώς σας βρήκαμε....
Οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...


Την ομάδα μας αποτελούν οι : Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Νανά Κέρκυρα, Γιάννης Ναύπλιο, Άννα Παλλήνη, Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός, Αριστοτέλης Νίκαια, Νικόλας Ραφήνα.






Κατηγορίες Θεμάτων :

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ομπάμα: Είμαστε στο πλευρό των Ελλήνων

Τη στήριξή του στις προσπάθειες της Ελλάδας να ξεπεράσει την κρίση εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Ομπάμα: Είμαστε στο πλευρό των Ελλήνων

Κατά την ετήσια τελετή που έγινε στο Λευκό Οίκο, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε: «Καθώς γιορτάζουμε την 191η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, αναγνωρίζουμε τους δεσμούς που μοιραζόμαστε με την Ελλάδα και τιμούμε την τεράστια επίδραση των Ελλήνων στη ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και στις ιδέες που διαμόρφωσαν τον κόσμο».

«Αν και οι δεσμοί μεταξύ του ελληνικού και αμερικανικού έθνους είναι παλιοί, οι αξίες και τα ιδανικά που μοιραζόμαστε βαθαίνουν με τον χρόνο και γι' αυτό συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων συμμάχων και φίλων μας, καθώς αγωνίζονται να ανανήψουν από μια δύσκολη οικονομική περίοδο», προσέθεσε.

Ξεκινώντας το χαιρετισμό του λέγοντας «καλησπέρα» στα ελληνικά, ο αμερικανός πρόεδρος καλωσόρισε με μεγάλη εγκαρδιότητα τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, τον οποίο χαρακτήρισε «υπόδειγμα ευσέβειας και πίστεως», ενώ ο ίδιος δήλωσε υπερήφανος να τον αποκαλεί φίλο του.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι πρεσβευτές της Ελλάδας Βασίλης Κασκαρέλης και της Κύπρου Παύλος Αναστασιάδης, μέλη του Κογκρέσου, αξιωματούχοι ελληνικής καταγωγής, καθώς και στελέχη, επιχειρηματίες και προσωπικότητες της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Το «παρών» έδωσε και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αντήλλαξε απόψεις με τους ομογενείς για την κατάσταση στην Ελλάδα και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να μας στηρίζει. Επίσης, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο ελληνικός λαός στο τέλος θα τα καταφέρει και η Ελλάδα θα ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης.

«Αν και η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, έχει και στο παρελθόν αντιμετωπίσει πολλές και μεγάλες αντιξοότητες και πάντα τις υπερνίκησε λόγω του θάρρους που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους της», ανέφερε.

«Ανάγκη για βοήθεια στην Ελλάδα»

Η τελετή ξεκίνησε με την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, που αναφέρθηκε στη «ζοφερή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα», σημειώνοντας ότι «στις παρούσες συνθήκες, υπάρχει η άμεση ανάγκη για ουσιαστική βοήθεια».

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε τη συνέχιση της στήριξης του προέδρου και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, θίγοντας θέματα που αφορούν τις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την επίλυση του Κυπριακού αλλά και την «αρμόζουσα διευθέτηση» του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων.

«Η χώρα μας, οι ΗΠΑ, ο παγκόσμιος φάρος της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια προς ανακούφιση της Ελλάδας, του λίκνου της Δημοκρατίας, στη συγκυρία αυτή της σοβαρής της οικονομικής δυσχέρειας», ανέφερε

Λίγο πριν την τελετή, η αμερικανική ηγεσία συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο για περίπου 15 λεπτά στο Green Room του Λευκού Οίκου.

Μετά την τελετή, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Βασίλης Κασκαρέλης, παρέθεσε δεξίωση στην ελληνική πρεσβεία για την εθνική μας επέτειο, όπου παρέστησαν αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, μέλη του Κογκρέσου, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και δεκάδες εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων.



Αναρτήθηκε από : Ρεγγίνα (Κύπρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η φωτογραφία μου
Καλώς σας βρήκαμε....οι "οργισμένοι" είμαστε μια ομάδα δημοσιογράφων και μη , που έχουμε σκοπό να σας ενημερώνουμε, να "εγκωμιάζουμε" ότι αξίζει και να "καυτηριάζουμε" όσους έχουν μάθει μέχρι τώρα να τους "χαϊδεύουν" τα αυτιά...την ομάδα αποτελούν οι:Φαίη Αθήνα, Λίλα Λονδίνο, Χρήστος Μήλος, Βάσια Αγ. Παρασκευή, Άννα Παλλήνη,Ρεγγίνα Κύπρος, Ναταλία Χολαργός,Κατερίνα Καρδίτσα,Αποστολία Θεσσαλονίκη,Γεωργία Πειραιάς,Αριστοτέλης Νίκαια.